У Сербії кажуть, що можуть знятися з чемпіонату Європи з футболу через образливі вигуки фанатів під час матчу між Хорватією та Албанією.

Про це пишуть BBC та Daily Mail.

Під час гри між країнами, яка закінчилася нічиєю — 2:2, обидві групи вболівальників скандували «Вбийте сербів» («Ubij Srbina»). Тож Сербія вимагатиме від УЄФА застосувати суворе покарання проти Хорватії та Албанії.

«Те, що сталося, є скандалом, і ми будемо просити УЄФА про санкції, навіть ціною відмови від продовження змагань», — заявив генеральний секретар футбольної асоціації Сербії Йован Шурбатович.

Він висловив упевненість, що УЄФА покарає країни, адже раніше косовському журналістові Арлінду Садіку анулювали акредитацію після того, як під час матчу проти Англії він продемонстрував націоналістичний жест, що нагадує орла на національному прапорі Албанії, в бік сербських уболівальників.

«Ми проситимемо УЄФА покарати федерації обох відборів. Ми не хочемо в цьому брати участь, але якщо УЄФА їх не покарає, ми подумаємо, як бути далі», — сказав Шурбатович.

Ворожнеча хорватів та албанців щодо сербів сягає корінням розпаду Югославії в 1995 році. Крім того, напружені відносини між Албанією та Сербією також пов’язані з частково визнаною державою Косово, де більшість населення, за винятком декількох громад, становлять албанці.