Євро-2024. Група В. 2-й тур
20 червня. Гельзенкірхен. “Ауф Шальке”
Іспанія 22:00 Італія
Арбітр: Славко Винчич (Словенія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини Іспанії

Іспанія в першому турі не була ідеальною в захисті, але видатна атака буквально “вбила” Хорватію – 3:0. Фабіан Руїс вибився в герої – у нього 1+1. Крім того, Ламін Ямаль став наймолодшим автором асисту на Євро, а Унаї Сімон відбив пенальті.

Усе це вкупі підняло настрій на Піренеях настільки, що “Фурію” вже записують у лідери Євро. Форма в неї справді бойова – 7 перемог у 7 офіційних матчах поспіль; нічого подібного не трааплялося з 2017 року. Але, знову ж таки, помилок у захисті забагато.

Перед Італією іспанці впевнені в собі. Забиття Родрі та Морати позаду, обидва вже тренуються з групою. З очними матчами проти “Скуадри” все теж у порядку. Головне не перемогти до виходу на поле — так вважають Marca, AS та інші. Мабуть, ми з ними погодимося.

Новини Італії

Тим паче, ця Італія аж ніяк не проста. Вона рано пропустила від Албанії, але негайно зібралася, втиснула суперника майже у ворота і забила двічі (2:1).

Різниця між “Скуадрою Адзуррою” і “Червоною фурією” в тому, що перші готові за зручного рахунку зачинитися і чекати свистка. Їхня оборона омолодилася і стала навіть сильнішою. Калафйорі – серед найперспективніших молодих беків світу. Значною мірою завдяки захисту Італія програла тільки 1 з 12 останніх матчів, вигравши 8.

Лучано Спаллетті робить чудову роботу з командою, яка почала деградувати за пізнього Манчіні. Втім, йому не вистачає перемоги над топ-суперником, щоб Італію почали сприймати як контендера на цьому Євро. Якоюсь мірою це матч не тільки за очки, а й за статус, який обидва суперники трохи втратили за останній час.

Іспанія – Італія: статистика особистих зустрічей

“Червона фурія” двічі перемагала “Скуадру Адзурру” в Лізі націй у 2021-23 роках – і обидва рази по 2:1. При цьому на Євро-2020 по пенальті тріумфувала вже Італія, а Іспанію не врятував гол Морати – 1:1 (4:2).

Також зазначимо, що ці збірні майже ніколи не громлять одна одну. Таке траплялося лише двічі в 10 останніх зустрічах, і обидва рази перемагали іспанці – 4:0 у фіналі Євро-2012 і 3:0 у відборі на ЧС-2018.

Орієнтовні склади

В Італії всі здорові, тренери матимуть максимальний вибір. В Іспанії – те ж саме, плюс одужав Ляпорт, що отримав травму перед Євро. Він уже тренується, але грати ще зарано, тому в центрі оборони чекаємо пару Начо – Ле Норман.

Іспанія: Сімон – Карвахаль, Начо, Ле Норман, Кукурелья – Педрі, Родрі, Фабіан Руїс – Ямаль, Мората, Ніко Вільямс

Італія: Доннарумма – Ді Лоренцо, Бастоні, Калафйорі, Дімарко – Жоржиньо, Барелла – Фраттезі, Пеллегріні, К’єза – Скамакка