Євро-2024. Група С. 2-й тур
20 червня. 19:00. Франкфурт. “Дойче Банк Парк”
Головний суддя: Артур Соареш Діаш (Португалія)
Трансляція: Megogo Football 1

Новини Данії

Підопічні Каспера Юльманна показали достатньо сміливий футбол у першому матчі чемпіонату Європи проти Словенії. Головна зірка цієї збірної, Крістіан Еріксен, зробив красиве повернення на Євро забитим голом і статуеткою з визнанням його кращого гравця матчу. Перемогу втримати не вдалось, однак своїх оплесків ця команда заслужила.

Вони у непростій боротьбі виграли свою кваліфікаційну групу, набравши порівну очок з тими ж таки словенцями. Там вдалось виграти перемогти свого головного конкурента в передостанньому турі і забезпечити собі вихід на головний турнір.

Потім були вділа та впевнені товариські матчі, за які вдалось перемогти Швецію, Норвегію та Фарерські острови. Команда сповнена якісних та досвідчених виконавців. Чи вдасться їм стрибнути настільки ж високо, як і три роки тому? Навряд, адже тоді “червоно-білі” досягли півфіналу і вилетіли якраз від Англії. Тепер є чудова нагода помститись на той результат.

Новини Англії

Як вже говорилось раніше, за ту перемогу у матчі проти Сербії команду Саутґейта безжально розкритикували. Це була занадто прагматична звитяга, оскільки вони свідомо віддали ініціативу супернику після свого єдиного забитого гол у і розраховували просто втримати результат, а не розвивати власний успіх.

І не сказати, що напередодні Євро у них була якась неймовірна форма. У товариських матчах перед стартом вони змогли обіграти лише Бонсію і Герцоговину, при цьому ще раніше програвши Бразилії та зігравши внічию з Бельгією. Ну і поразку проти ісландців всі чудово пам’ятають.

Як би там не було, а свій перший крок до виходу з групи збірна трьох левів зробила і, враховуючи нічию в іншому матчі того етапу, вони одноосібно очолюють групу С. Потрібно перемагати і на цей раз і всі вже наперед розуміють, що якщо англійцям і вдасться перемогти, то лише в складному та прагматичному стилі, інакше Саутґейт не вміє.

Особисті зустрічі

07.07.21 ЄВР Англія — Данія 2:1

14.10.20 ЛНУ Англія — Данія 0:1

08.09.20 ЛНУ Данія — Англія 0:0

05.03.14 МТМ Англія — Данія 1:0

09.02.11 МТМ Данія — Англія 1:2

Цифри та факти

  • В останніх 4 матчах між Англією та Данією в основний час проходила ставка ТМ 2.5;
  • У 5 з останніх 7 матчів збірної Англії проходила ставка ТМ 2.5;
  • У 4 з 6 останніх матчів збірної Данії проходила ставка ТМ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Касперу Юльманну точно не варто скаржитись на кадрову ситуацію, адже всі гравці, які отримали виклик на це Євро, доступні. Жодних дискваліфікацій чи травм.

А щодо англійців, то там не зможе зіграти Люк Шоу, якого дуже не вистачало і не вистачає в контексті роботи лівого флангу оборони на атаку.

Данія, 3-4-1-2: Шмейхель — Андерсен, Крістенсен, Вестерґор — Бах, Г’юлманд, Гойб’єрґ, Крістіансен — Еріксен — Гойлунд, Вінд

Англія, 4-2-3-1: Пікфорд — Уокер, Стоунз, Ґейї, Тріпп’єр — Александер-Арнолд, Райс — Сака, Беллінґем, Фоден — Кейн