Чемпіонат Європи 2024. Група С
20.06.2024. “Арена Мюнхен” (Мюнхен)
Словенія – Сербія. 16:00
Головний арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Пряма трансляція: MEGOGO Футбол 1

Словенія

Востаннє Словенія брала участь у чемпіонаті Європи 24 роки тому. Зважаючи, що вихід до основної частини турніру для цієї країни ще те завдання, потрібно зі всіх можливостей брати все від цього Євро. І вони вже почали це робити.

Колектив Матьяжа Кека грає від оборони, адже розуміє, що є андердогом у групі. У всіх суперників атакувальні ланки представлені іменитими футболістами, тому словенцям доводиться перш за все думати про захист. Так вони грали з Данією у 1-му турі. Навіть після пропущеного голу на 17-й хвилині Словенія кардинально не відійшла від своїх планів. Другий тайм для них був веселішим – і з м’ячем частіше стали бачитися, і на дальні удари наважувалися. Один з них приніс успіх, і команда забрала очки у сильної Данії.

Загалом, останні виступи Словенії вселяють оптимізм. Команда впевнено пройшла Кваліфікацію до Євро, посівши друге місце в групі. До речі, першими там стали ті ж данці (хоча вони забрали цю сходинку лише за додатковими показниками). А у 2024-му році словенці взагалі ще не програвали.

Одне очко вже є. Враховуючи, що далі залишилися Сербія та Англія, зрозуміло з ким можна реально поборотися за перемогу. Все з тією ж оборонною тактикою. Бо Мілінкович-Савич, Тадич, Йович, Влахович і Мітрович спокою не дадуть.

Сербія

Серби на Євро ще не забивали і очків не брали. Напевно на щось інше у матчі з Англією розраховувати було важко. Але фаворити не лише цієї гри, а й всього турніру, продемонстрували далеко не чемпіонський футбол. Якби не індивідуальні вміння Беллінгема – могла бути нічия.

Амбіції сербів точно вищі за 4-те місце в групі. Можливо навіть планують боротися за 2-гу сходинку. Але для цього треба робити перший крок – перемагати Словенію. Сказати, що команда Драгана Стойковича виглядає грізною – ні. Підбір виконавців непоганий, однак сама гра бажає кращого.

Серйозною проблемою перед наступними матчами стала травма вінгера Філіпа Костича. Представник “Ювентуса” наприкінці першого тайму гри з Англією пошкодив ліве коліно та був замінений. Обстеження показало часткове пошкодження зовнішньої колатеральної зв’язки. Це означає, що Євро-2024 для Костіча завершено.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі Словенії:

16.06. Словенія – Данія 1:1 (Євро-2024)
08.06. Словенія – Болгарія 1:1 (Контрольний матч)
04.06. Словенія – Вірменія 2:1 (Контрольний матч)

Останні 3 зустрічі Сербії:

16.06. Сербія – Англія 0:1 (Євро-2024)
08.06. Швеція – Сербія 0:3 (Контрольний матч)
04.06. Австрія – Сербія 2:1 (Контрольний матч)

Останні очні зустрічі:

2022. Словенія – Сербія 2:2 (Ліга націй)
2022. Сербія – Словенія 4:1 (Ліга націй)
2011. Словенія – Сербія 1:0 (Кваліфікація на Євро)