19 червня, в Кельні на стадіоні «Райн Енергі» відбувся матч другого туру в рамках квартету A чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому грали національні збірні Шотландії та Швейцарії.

Чемпіонат Європи. Група А. 2-й тур.

Шотландія – Швейцарія – 1:1

 Голи: Мактоміней (13) – Шакірі (26)

 Попередження: Мактоміней (51), Маккенна (68), Макгінн (71) – Родрігес (31), Сьєрро (86)

Шотландія: Ганн, Хендрі, Ралстон, Роберстон, Мактоміней, Гілмор (Маклін, 79), Хенлі, Тірні (Маккенна, 61), Макгінн, Макгрегор, Адамс

Запас: Келлі, Кларк, Шенклэнд, Крісті, Купер, Армстронг, Морган, Конуей, Джек, Маккрорі, Тейлор, Форрест

Швейцарія: Зоммер, Відмер (Сиергіу, 86), Аканджи, Шер, Родрігес, Ебішер, Фройлер (Сьєрро, 75), Джака, Ндойє (Амдуні, 86), Шакірі (Емболо, 60), Варгас (Рідер, 75)

Запас: Мвого, Кобель, Стергіу, Ельведі, Окафор, Штеффен, Цезигер, Дуа, Яшарі, Амдуні

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Стадіон «Штадіон Кельн» (Кельн, Німеччина)

Поєдинок у Кельні видався одним з найцікавіших за весь ігровий день 19 червня. Шотландія та Швейцарія розпочали очну дуель без розвідки і вже на 13 хвилині гри глядачі вперше скочили зі своїх місць на трибунах. Раділи чоловіки у спідницях, бо ж автоголом після удару Скотта Мактомінея відзначився Фабіан Шер.

Однак піти на перерву з бодай мінімальною перевагою шотландцям не вдалося. Ентоні Ралстон дуже грубо помилився віддаючи передачу назад і Джердан Шакірі шаленим ударом, мов з пращі, рахунок зрівняв.

У таймі номер два було дуже багато боротьби і, шкода, але обійшлося без голів. Хоча, на 83 хвилині вдруге «прошив» Ангуса Ганна Брель Емболо, але у прудконогого нападника швейцарців було зафіксовано положення поза грою.

  • У наступній, завершальній грі на груповій стадії Євро-2024, шотландці зіграють проти угорців, а швейцарці поміряються силами з господарями турніру німцями.
  • Обидва поєдинки відбудуться 23 червня.