19 червня, відбувся поєдинок 2 туру групового етапу Євро-2024 в групі А, в якому грали національні збірні Німеччини та Угорщини. Матч завершився з рахунком 2:0 накористь Бундестіму.

Євро-2024. 2 тур. Група А

Німеччина – Угорщина – 2:0

 Мусіала, 22, Гюндоган, 62

 Попередження: Рюдігер, 27, Міттельштедт, 89 – Б. Варга, 23

Німеччина: Ноєр – Кімміх, Та, Рюдігер, Міттельштедт, Кроос, Андріх (Джан, 72), Вірц (Сане, 58), Гюндоган (Ундав, 84), Мусіала (Фюріх, 72), Хаверц (Фюллькруг, 58)

Запас: Бауманн, тер Штеген, Раум, Гросс, Фюріх, Мюллер, Баєр, Шлоттербек, Антон, Хенріхс, Кох

Угорщина: Гулачі – Салаї, Орбан, Ланг, Керкез (Ж. Надь, 76), Шефер, Надь (Кляйнхайслер, 64), Болла (Адам, 76), Шаллаї (Чобот, 84), Собослаї, Варга (Газдаг, 84)

Запас: Дібус , Саппанош, Ланг, Балог, А. Салаї, Него, Газдаг, Стайлс, Ботка, Чобот, Хорват, Ката

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон: «Арена Штутгарт» (Штутгарт)

На стадіоні «Мерседес-Бенц-Арена» у Штутгарті завершився матч 2-го туру групового етапу чемпіонату Європи між збірними Німеччини та Угорщини.

Німеччина шикарно розпочала домашній чемпіонат Європи, розгромивши Шотландію. Юліан Нагельсманн повторив стартовий склад на поєдинок проти Угорщини, а його збірна закріпилась у статусі найвидовищнішого фаворита. Англія неймовірно нудна, Франція робить ставку на контрвипади, а Німеччина просто душить своїх суперників позиційними атаками.

Кроос розігрує з глибини, фулбеки дають ширину на флангах, а Гюндоган, Вірц і Мусіала відкриваються між лініями. Якісна структура, цікаві комбінації – все при Бундестім. Але створювати моменти проти угорського автобуса було складно. Мадяри встигали закривати коридори для передач.

Тому на старті зустрічі Німеччина шукала інші підходи до воріт. Хаверц відкривався під закидання у штрафний і навіть вижав з цього супершанс, відтіснивши від м’яча Орбана. Кроос постійно завантажував з кутових, а коли німці хитро розіграли стандарт, то Андріх ледь не забив ударом у дотик.

Бундестім все ж дотиснула угорців. Комбінація в останній момент знову захлинулась, однак Гюндоган до кінця поборовся і вигриз м’яч перед чужими воротами. Скидка під удар Мусіалі – гол.

Смілий футбол Нагельсманна розкриває гру в обидві сторони. Якщо до англійських чи французьких воріт спробуй підберись, то Німеччина залишає позаду мало гравців і великі зони. Вже в дебюті зустрічі гольові моменти виникли в Шаллая та Болли. Андрій мусив підчищати, а Нойєр – рятувати.

Угорщина дуже гостро розігрувала стандарти. Собослай прекрасно підкрутив зі штрафного, але голкіпер Баварії приміряв футболку Супермена та витягнув м’яч з “дев’ятки”. З наступного штрафного Домінік подав, а Шаллай навіть забив, однак арбітри зафіксували офсайд.

У другому таймі Німеччина й не думала грати обережніше. Високий пресинг, високе розташування гравців. Коли Угорщина проходила пресинг, то отримувала хороші можливості на контратаках. Рюдігер побіг на фланг дло Шаллая, а в штрафному Варга залишився один в один проти Та і завдав дуже небезпечного удару.

Німеччина продовжувала розхитувати угорські редути. Підібратися близько до воріт було складно, тому Кроос і Мусіала пробували бити здалеку. Джамал був найкращим на полі. Саме він запустив атаку на другий гол – підключив зліва Міттельштедта. Фулбек на стадіоні рідного Штутгарта ідеально прострілив на Гюндогана.

Нагельсманн кинув у бій інших креативних футболістів Штутгарта, але найкращі моменти мали Кімміх і Сане. Гулачі крутився у воротах і довів кількість сейвів до п’яти. А на іншому кінці поля Нойєр зіткнувся з масивним Адамом після подачі Собослая, але вберіг ворота “сухими”.

Німеччина набрала шість очок і першому на всьому турнірі вийшла у плей-офф. Угорщина з нулем на дні групи А.