Почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза відреагував на поразку збірної України від національної команди Румунії (0:3) у матчі 1-го туру групового етапу Євро-2024.

– Юрій Миколайович, як прокоментуєте матч збірної?

– Пропоную Вам та іншим журналістам запитати хто скільки отримав від УАФ за вихід на Євро. Конкретно – скільки отримав кожен гравець. Та скільки преміальних передбачено за вихід у чвертьфінал? Ви будете шоковані цими цифрами. Порівняйте ці цифри зі солдатами, які воюють на «нулі». Тут навіть не заради якогось хейту, навпаки – з любов’ю, проста аналітика, ефективність використання коштів. Пропоную взагалі зробити таблицю зарплат: скільки отримує рядовий, сержант на «нулі» та збірники за вихід на Євро. Це несправедливо взагалі. УАФ перетворили на «95-й квартал». Так, Шевченко тільки прийшов, але мене цікавить результат, якого поки що немає.

Взагалі хотів багато чого розповісти, але стримався в останній момент. Але дещо скажу, наприклад, що робить у збірній Конопля? І чому не викликали Піхальонка? Принцип два «офігєнних» клуби та легіонери не працює. Треба брати тих, хто хоче грати, буде грати та будуть рвати дупу. Бо зараз це не збірна України, а мюзикл Хрещатика. Думки на полі не було вчора, вони взагалі не думали.

– У матчах проти словаків та бельгійців що очікуєте? Позитивні зміни будуть?

– Ви думаєте, що може щось змінитись? Ми програли психологічно. В збірній повинні бути найсильніші, а якщо перший удар в площину був на 75-й хвилині, то як ця збірна може щось досягнути? Дуже багато запитань, на які немає відповіді.