19 червня. 19:00. Штутгарт. Стадіон “Штутгарт Арена”
Чемпіонат Європи. Група А. 2-й тур
Де подивитися: MEGOGO , Суспільне
 Травмовані: Лоїк Нього, Каллум Стайлз (обидва – Угорщина)

Німеччина

 Доводити свій фаворитизм німці почали з перших хвилин гри проти Шотландії. До 20-ї хвилини гра була зроблена: рахунок став 2:0 після точних ударів Віртца та Мусіали. На перерву команди пішли вже під час розгрому – з пенальті відзначився Хавертц. Підсумковий рахунок 5:1 став можливим лише тому, що Рюдігер ненароком ударив по своїх воротах, чим застав зненацька Нойєра, який був у тому матчі абсолютно без роботи. Звичайно, потрібно уточнити, що половину матчу Шотландія грала вдесятьох – захисник Портеус ледь не зламав ногу Гюндогану і був вилучений. Однак і в повному складі скотти нічого не могли протиставити німцям, які добре зіграли.

Це був другий розгром у матчі-відкритті. Три роки тому Італія забила три м’ячі у ворота турків і стала потім чемпіоном Європи. Можливо, ця прикмета спрацює і 2024-го, тільки вже стосовно Німеччини?

До роботи Нагельсманна у бундестім виникали питання, проте зараз ніхто не наважується критикувати тренера. По-перше, особливо нема з чого – чотири останні матчі з п’яти виграно, і виграно у справі. Тільки збірна України встояла під вихором німецьких атак, але, зізнатися, встояла, можна сказати, дивом (0:0). А по-друге, навіщо критикувати на старті турніру? Ще все попереду.

Угорщина

 А от Угорщина має таке побоювання, попереду нічого хорошого не передбачається. Підопічні італійського тренера Марко Россі провели огидну гру проти швейцарців, поступившись їм із рахунком 1:3. Як і в матчі Німеччина – Шотландія, результат було зроблено у першому таймі: голи Дуа та Ебішера дозволили “нейтралам” отримати комфортну перевагу. Після перерви Угорщина дещо зібралася з думками, провівши загалом непоганий відрізок, і навіть зуміла відіграти один м’яч. Наприкінці програвачі кинулися на штурм воріт суперника, але нарвались на третій м’яч, який остаточно розставив усе по місцях.

Між іншим, поразка від Швейцарії стала для збірної Угорщини лише другою за останні 17 матчів. Але цікаво, що обидва ці програші відбулися в червні, тобто вважати можна і по-іншому: дві поразки в останніх трьох матчах.

Тепер угорці мають зіграти проти Німеччини, і явно не вони виглядають фаворитом матчу. Втім, нещодавно ці збірні зустрічалися в Лізі Націй УЄФА, і тоді Угорщина сенсаційно перемогла в гостях (1:0), зігравши внічию вдома (1:1). А майже рівно три роки тому, 23 червня 2021-го Угорщина двічі вела проти Німеччини на Євро-2020. Тоді ці збірні також зійшлися на груповому етапі, завершивши зустріч нічиєї 2:2.