Євро-2024, група B, другий тур
19 червня 2024. Гамбург, “Фолькпаркштадіон”
Хорватія 16:00 Албанія
Телетрансляція – Megogo, Megogo Футбол 1, Суспільне

Новини Хорватії

Ніхто не сперечається з тим, що поразка в грі з Іспанією заслужений результат, проте рахунок 0:3 може вводити в оману. Хорватія дійсно провалила певні відрізки в матчі, зокрема другого половину першого тайму, але вона не виглядала безнадійною. Команда Далича виконала 16 ударів, не забила пенальті, і її xG становив 2.38 – більше за Іспанію (2.01).

Проте Хорватія отримала чималу порцію критики, і самі футболісти та тренери балканської збірної визнають, що це не був хороший матч у їх виконанні. Зокрема Хорватії треба бути більш сміливо, швидше, агресивніше.

Як діяти у грі з Албанією? Далич каже, що команда має діяти зі спокоєм. “Ми повинні бути розумними і зосередженими, не втрачати голову. Треба спиратись на свою силу. Головне – правильний підхід, зауважує тренер збірної Хорватії.

Хорватія підходить до гри другого туру у неповному складі – травмувався Нікола Влахович. Очікується, що в грі з Албанією Гвардіол зіграє в центрі захисту, а Соса діятиме на лівому фланзі. Також можлива поява Сучича замість Брозовича в центрі поля. Модрич і Ковачич були на замінені вже на 65-й хвилині у минілій грі, тому їх треба очікувати в старті.

Новини Албанії

Як і випадку з Хорватією, рахунок в програному матчі Албанії може вводити в оману. В грі з Італії аутсайдеру вдалося скористатися помилкою Дімарко, і забити найшвидший гол у історії Євро, проте Албанія не змогла скористатися подарунком, занадто притислась до своїх воріт, і швидко пропустила два голи у відповідь.

Довести такий матч до перемоги – це була справа техніки для італійців, і команда Лучано Спаллетті виконала своє завдання, хоча й Албанія може згадувати про момент Маная на 90-й хвилині. Якби якби…

До матчу з Хорватією Албанія готується в повному складі, і на питання журналістів, чи будуть якісь зміни в складі, Сілвіньйо сказав, що не знає.

Статистика команд, цифри та факти

  •  Поразка від Італії була першою для Албанії з березня 2023 року. До неї у команди Сілвіньйо були чотири перемоги і три нічиї.
  • Збірна Хорватії програла три з п’яти останніх офіційних матчів. Це стільки ж, скільки в 29 попередніх матчів під керівництвом Далича.
  • В грі з Іспанією Хорватія більше володіла м’ячем, перервавши багаторічну серію “рохи” з домінації в цьому компоненті.
  • Байрамі забивав чи віддавав асисти в останніх трьох матчах за Албанію (два голи, два асисти).
  • Гра з Італією була першою за десять офіційних матчів, в якій Албанія пропустила більше одного голу.

Останні п’ять матчів Хорватії і Албанії

 Хорватія

15.06 Іспанія 0:3 (Євро-2024)

08.06 Португалія 2:1 (Товариський матч)

03.06 Північна Македонія 3:0 (Товариський матч)

26.03 Єгипет 4:2 (Товариський матч)

23.03 Туніс 0:0 (Товариський матч)

Албанія

15.06 Італія 1:2 (Євро-2024)

07.06 Азербайджан 3:1 (Товариський матч)

03.06 Ліхтенштейн 3:0 (Товариський матч)

25.03 Швеція 0:1 (Товариський матч)

22.03 Чілі 0:3 (Товариський матч)