У вівторок, 18 червня, в Лейпцигу на стадіоні «Ред Булл Арена» відбувся матч першого туру в рамках квартету F чемпіонату Європи-2024 між командами Португалії та Чехії.

Чемпіонат Європи. Група F. 1-й тур.

Португалія – Чехія – 2:1

 Голи: Гранач (69, автогол), Консейсау (92) – Провод (62)

 Попередження: Леау (39) – Шик (57)

Португалія: Діогу Кошта, Рубен Діаш, Пепе, Далот (Інасіу, 63), Мендеш, Вітінья, Фернандеш, Бернарду Сілва, Канселу, Леау (Жота, 63), Роналду

Запас: Руй Патрісіу, Са, Семеду, Пальїнья, Рамуш, Фелікс, Данілу, Ж.Невеш, Нунес, Р.Невеш, Антоніу Сілва, Нету, Консейсау

Чехія: Станек, Крейчи, Гранач, Голеш, Доудера, Провод (Барак, 79), Соучек, Шулц (Шевчик, 79), Цоуфал, Шик (Хітіл, 61), Кухта (Лінгр, 60)

Запас: Коварж, Ярош, Зіма, Вітік, Гложек, Д. Юрасек, Черни, Хори, Черв, Влчек, М.Юрасек

Арбітр: Марко Гуїда (Італія)

Стадіон «Лейпциг Штадіум» (Лейпциг, Німеччина)

Завершальним матчем 1-го туру групового етапу Євро-2024 стала гра між збірними Португалії та Чехії, що відбувся в Лейпцигу.

Попри низку атак та моментів з боку збірної Португалії, відкрила рахунок у матчі збірна Чехії. Дальнім ударом на 62-й хвилині відзначився Лукаш Провод.

Португальці недовго перебували в статусі наздоганяючих. На 69-й хвилині м’яч опинився у воротах чехів після рикошету від Робіна Гранача.

Збірна Португалії забила другий гол наприкінці основного часу поєдинку, але гол Діогу Жоти було скасовано через офсайд у Кріштіану Роналду. Тим не менш, підопічним Роберто Мартінеса все ж вдалося вийти вперед. На 90+2-й хвилині відзначився Франсішку Консейсан.

Таким чином, Португалія в непростому поєдинку обіграла Чехію з рахунком 2:1.