Колишній захисник Шахтаря та збірної Румунії Разван Рац прокоментував підсумки матчу України з Румунією (0:3) у першому турі групи Е чемпіонату Європи-2024.

“На трибунах було дуже приємно. Я бачив стадіон, повний румунів. Думаю, там було 50 тисяч румунів. Українців взагалі не було чути”.

“Я зателефоную Степаненку і скажу йому, щоб він завершував кар’єру. Україна не награла ні на що, вони виглядали дуже апатично, ми все отримали. У цьому була різниця від початку до кінця”.

Румуни мінімально виграли перший тайм після перехоплення пасу Андрія Луніна від своїх воріт, а одразу після перерви завдали подвійного удару. Спершу команда Едварда Йорданеску реалізувала контратаку, а потім добилася розгрому після розіграшу м’яча з кутового за незрозумілої пасивності української оборони. Зінченко усю гру провів на позиції лівого захисника.

Матч проти Румунії став для України 12-м у рамках фінальних частин ЧЄ. Синьо-жовті зазнали дев’ятої поразки, причому в кожному з поєдинків вони незмінно пропускали. Більше того: українська команда другий форум поспіль пропускає тричі у стартовому матчі.

Читайте також: 12-й матч України на Євро з пропущеними голами, перший розгром у стартовому матчі турніру. 10 сумних фактів про матч Румунія – Україна

У другому турі Україна зіграє зі Словаччиною 21 червня. У заключному матчі групового етапу команда Реброва зустрінеться із Бельгією 26 червня.