Колишній тренер «Олександрії» та «Минаю» Володимир Шаран поділився враженнями від перемоги збірної Румунії над Україною у першому турі Євро-2024 – 3:0.

«Знаєте, до старту чемпіонату Європи я мовчав, адже ще у грі із збірною Німеччини сподівався, що у нашій національній команді буде награватися склад. А потім – зі збірною Польщі.

Однак у нас все тривали експерименти, експерименти… Практично основним складом зіграли лише із Молдовою, яка є надто слабким суперником для того, аби зробити якісь висновки щодо моделювання гри у стартовому матчі чемпіонату Європи.

Хоча ми розуміли, що Румунія теж буде закриватись. Проте румуни – це не збірна Молдови, що ми у понеділковому матчі і побачили. Та хай там що, а румуни довели дієвість свого стиля. У румунській команді я побачив «Олександрію» тієї пори, коли я працював в ній головним тренером.

Судаков надто часто зловживав індивідуальною грою. Були ситуації, у яких потрібно було віддавати передачі, а він з цим явно затягував. У Мудрика було теж саме. В одному з характерних епізодів його пресингували, накривали відразу кілька гравців, тож Михайлу варто було відпасувати партнеру під ударну позицію – зокрема, Степаненку. Та всього цього не було, люди просто грали на себе. Цьому, чесно кажучи, я дуже здивувався.

На превеликий жаль, у другому пропущеному м’ячі Лунін нас не виручив. Та й у випадку з першим під час виконання передачі наш воротар помилився. А третій гол – то взагалі. Два румунських футболісти розігрують стандарт, а у нас лише один гравець вибігає. Чому не вибігав другий? Як таке може бути? Я не розумію.

Можливо, певний відбиток на футболістів збірної України наклав надлишок інформації щодо їхніх трансферних сум. Як на мене, надто сильно роздули рівень наших гравців – зокрема, таких як Судаков, Шапаренко. Ці суми захмарні. Водночас мало кому відомі румуни усіх синьо-жовтих «зірок» просто перекусили», – сказав Шаран.