Збірна Франції здобула мінімальну перемогу над Австрією в першому турі групового етапу чемпіонату Європи-2024.

Зустріч завершилася з рахунком 0:1.

У австрійців була можливість вийти вперед, однак Крістоф Баумгартнер не зміг пробити повз Майка Меньяна після виходу сам на сам.

Француза вдалося вийти вперед на 38-й хвилині матчу. Кіліан Мбаппе прорвався у штрафний майданчик після чого прострілив у центр і м’яч від захисника австрійців Максимільяна Вобера залетів у площину воріт.

Поєдинок перервався через пошкодження Антуана Грізманна. Нападник Атлетико врізався у рекламний щит та отримав розсічення.

Наприкінці поєдинку Кіліан Мбаппе опинився на газоні. У нападника Реала пішла кров з носа, через що поєдинок знову було перервано.

Євро-2024. Група D. 1-й тур

Австрія – Франція – 0:1

 Вебер, 38 автогол

 Вебер, 16, Мвене, 34, Баумгартнер, 79, Лаймер, 84, Дансо, 90+3 – Дембеле, 56, Мбаппе, 89

Австрія: Пенц – Пош, Дансо, Вебер (Траунер, 59), Мвене (Прасс, 88), Зайвальд, Грілліч (Віммер, 59), Лаймер (Шмід, 90+1), Забітцер, Баумгартнер, Грегорич (Арнаутович, 59).

Франція: Меньян – Кунде, Саліба, Упамекано, Ернандес, Канте, Рабьо (Камавінга, 71), Дембеле (Коло Муані, 71), Грізманн (Фофана, 90), Мбаппе (Жиру, 90), Тюрам.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Стадіон: «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф).

До групи D також потрапили Нідерланди та Польща. 21 червня команди проведуть матчі другого туру — французи зіграють з нідерландцями, а поляки зустрінуться з Австрією.