Євро-2024. Група D, 1-й тур
Гамбург, “Фолькспаркштадіон”
Польща – Нідерланди 16:00
Трансляція – Megogo Футбол 1

Польща: останні новини

Польща невдало зіграла у відборі на Євро-2024 і посіла третє місце у своїй групі. Поляки пропустили вперед Чехію та Албанію, але змогли пробитися на головний турнір 2024 року завдяки Лізі націй. У першому матчі Польща розгромила Естонія (5:1), а у фіналі плей-оф у серії пенальті переграли Вельс (0:0, 5:4 пен).

Перед Євро-2024 збірна Польщі зіграла два контрольні матчі і обидва виграли. Спочатку підопічні Пробежа переграли Україну (3:1), а через три дні розібралися з Туреччиною (2:1). Проте, дуже велику ціну заплатили поляки за ці перемоги. У грі проти Туреччини Левандовскі, капітан і головна зірка команди, надірвав м’яз стегна і пропустить перший тур. Крім того, під питанням участь Свідерського, який у тій самій зустрічі розтягнув гомілкостоп. Також у матчі з Україною травмувався Мілік і він не потрапив у заявку на Євро. Здається, що тренерський штаб Пробежа занадто перевантажив гравців під час тренувального збору.

Відзначимо, що збірна Польща не програє вже вісім матчів поспіль. Є всі шанси, що вже у неділю ця серія перерветься, адже в нападі у команди суттєві проблеми через травми.

Орієнтовний склад Польщі: Щенсний — Беднарек, Давидович, Ківіор — Франковський, Пйотровський, Сліш, Зелінський, Залевський — Пйонтек, Урбанський

Нідерланди: останні новини

Нідерланди посіли друге місце у групі з Францією, Грецією, Ірландією та Гібралтаром. Помаранчеві поступилися лише французам (0:4, 1:2). Поки що проти віце-чемпіонів світу підопічним Кумана грати непросто. Найбільше у відборі забили Ваут Вегхорст, Коді Гакпо та Келвін Стенгс (по три голи). У 2024 році підопічні Кумана зіграли чотири контрольні матчі: перемогли Шотландію, Канаду та Ісландію, а також поступилися Німеччині. У якості фаворитів Нідерланди грають впевнено, а ось з більш грізними суперниками поки що суттєві проблеми.

У Нідерландів також суттєві кадрові проблеми. Все Євро через пошкодження пропустять лідери півзахисту – Френкі де Йонг та Тен Копмейнерс. Через це довелося терміново викликати Матсена. Також на тренуванні отримав пошкодження Браян Броббі і поки що невідомо чи зможе він зіграти у неділю.

Головним сюрпризом у заявці збірної стала поява форварда “Аякса” Стівена Бергвейна. Рональд Куман вірить у цього нападника, але поки що він не в найкращій формі.

Орієнтовний склад Нідерландів: Вербрюгген – Дюмфріс, де Врей, ван Дейк, Аке – Схаутен, Верман, Рейндерс – Сімонс, Гакпо – Депай

Особисті зустрічі

Команди між собою зіграли 19 матчів: 3 перемоги Польщі, 9 перемог Нідерландів та 7 нічіїх. Востаннє суперники зустрічалися у 2022 році. Тоді у Лізі націй Нідерланди перемогли – 2:0.

Факти та цифри

  • Польща виграла п’ять матчів поспіль. Ця збірна не програє вже вісім ігор з жовтня 2023;
  • Нідерланди за сім останніх матчів програли лише одну – Німеччині;
  • Лідер збірної Польщі Левандовські не зможе зіграти через пошкодження;
  • У 2022 році команди між собою зіграли двічі у Лізі націй: перемога Нідерландів та нічия.