Захисник збірної України Ілля Забарний розкритикував за ставлення до роботи деяких гравців, які викликали національну команду, не називаючи їхніх імен.

– Пам’ятаю, коли я прийшов, який рівень, яка самовіддача у людей була. І зараз, коли ти бачиш – не всі, але іноді люди приходять молоді до збірної і можуть бити байдики на тренуванні – для мене це… Не говоритиму прізвища, але для мене це неприємно було.

Я розумію все, але люди повинні розуміти, куди вони приїжджають, що це збірна, які матчі у нас і що ти виходиш не просто пограти у футбол, а виходиш за свою країну і давати лише результат.

Я спокійний із приводу Євро, але я хочу, щоб усі футболісти, які потрапляють до складу збірної, розуміли, що це за турнір, і якою ціною ми туди вийшли, якою ціною нам треба там грати. Це не лише про футбол, це набагато більше. Люди повинні виходити на поле і віддавати все досконало і робити це з холодною головою.

– Ти кажеш, що були такі люди, котрі трохи не зовсім розуміли. Можливо, тому, що не було Ярмоленка та Степаненка, не було когось, хто міг би дати копняка?

– Можливо. Вони лідери і може це фактор. Але я хочу, щоб ніхто не був для тебе важелем. Я хочу, щоб футболіст розумів, куди він приїжджає і що маю робити.

Треба іноді не просто гарно грати, а виконувати тяжку роботу. Усім треба додавати. Я знаю, зараз багато хто в інтернеті робить із футболістів зірок, і я не хочу, щоб футболісти думали, що вони якісь зірки, приходили на тренування і могли не сприймати твою підказку, ображатися і так далі, – сказав Забарний.