15 червня 2024 року. 22:00. Дортмунд
Євро-2024. Груповий етап, 1-й тур
Де подивитися: Megogo

Італія

Збірна Італії не переконала своєю грою у двох товариських матчах із Туреччиною та Боснією (лише 1 забитий м’яч), що призвело до скептичних настроїв щодо виступу національної команди на Євро в самій країні. Перед дебютним матчем на турнірі Gazzetta dello Sport зазначила, що цій команді не слід ставити перед собою велике завдання: потрібно вийти в плей-офф, а вже там будь що буде. “Спаллетті очолив знічену команду, яка провалила відбір на ЧС-2022 і зараз проходить процес перебудови”, – зазначило видання.

В останніх товариських матчах Лучано Спаллетті експериментував: він жодного разу не випустив оптимальний склад на поле. У Дортмунді він зробить це уперше: Італія зіграє за схемою 4-2-3-1 з Калафйорі в центрі оборони, Бареллою в опорній зоні (він встиг відновитися) і Пеллегріні на лівому фланзі атаки. К’єза зіграє праворуч, тому що Спаллетті вважає, що саме на цій брівці Федеріко найбільш продуктивний. Як зазначає все та ж Gazzetta dello Sport, флангові захисники – Ді Лоренцо і Дімарко – будуть по черзі підключатися до атак. Такий тренерський задум.

Албанія

Головний тренер збірної Албанії Сілвіньйо максимально детально вивчив усіх гравців збірної Італії – навіть тих, хто рідко з’являється на полі. Албанські ЗМІ зазначають, що у двох останніх товариських матчах із Ліхтенштейном та Азербайджаном своєї команди сам бразилець зробив усе можливе, щоб “не бути прочитаним” – він навмисно не награвав склад, який зіграє на Євро. “Велика ймовірність побачити в матчі з Італією атакувальну схему 4-3-3. До Рамадані й Асллані приєднається або Лачі, або Абраші. Сілвіньйо пожертвує роллю Байрамі, який досі постійно використовувався в ролі десятого номера. Але сам Байрамі при цьому залишиться на полі – його не можна прибирати за жодних обставин”, – зазначає видання Sport Ekspres.

“Команда дуже мотивована. Ми вийдемо і зробимо все, що в наших силах. Фаворити можуть зіткнутися з труднощами, ми приїхали сюди не для того, щоб програти. Ми вийдемо на поле, щоб боротися за кожне очко. За 90 хвилин може трапитися що завгодно”, – зазначив Сілвіньйо.