*Генштаб ЗСУ: за попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено чотири БпЛА типу “Орлан-10, знищено один вертоліт Мі-24

▪️На Слобожанському напрямку окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України, здійснюють ведення розвідки підрозділів Сил оборони на північ та північний-схід від міста Харків.

▪️На Ізюмському напрямку угруповання російських військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам у визначеному районі.

▪️На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ зосереджує основні зусилля на продовженні наступальних дій з метою взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк.

▪️Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

▪️В місті Маріуполь ворог блокує наші підрозділи у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Наносить ракетно-бомбові удари.

▪️На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються покращити своє тактичне положення. На Миколаївському напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли позиції захисників і захисниць України.

▪️Для придушення каналів радіозв’язку противник застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

▪️На Криворізькому напрямку здійснював обстріли підрозділів наших військ із застосуванням артилерії.

▪️З метою закріплення на захопленій території проводить інженерні роботи та створення нових позицій в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка.

▪️На Таврійському напрямку проводить демонстративні дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони, вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій, поповнює запаси.

▪️На Бессарабському напрямку обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності “Повна”.

▪️На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 12 танків, 4 артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, 7 автомобілів та 2 одиниці спеціальної інженерної техніки противника.