Станіслав Лоботка поділився очікуваннями від старту Євро.

“В тактичному плані ми тепер точно кращі. І наш стиль гри покращився. Але стверджувати це однозначно перед початком чемпіонату Європи ризиковано: раптом, програємо всі матчі в групі, і яка ціна тоді буде цим словам? Тим більше, що на таких турнірах результати важливіші за зміст гри. Але за останній рік ми домоглися прогресу.

Навіть якби ми починали з Румунією чи Україною, точно так само очікував би важкий матч. Тож, думаю, майже не має значення, проти кого грати стартовий поєдинок. І неважливо, хто наскільки сильний — важливо буде показати свою гру. І тоді буде видно, на що цього вистачить. А поки що можна сказати одне: у матчі з Бельгією на нас не чекає нічого простого”.

“Ми здатні перемогти і Україну, і Румунію. А за умови везіння, у нас будуть шанси і з Бельгією. Коли зустрічаєшся з топ-командою, для успіху потрібно витиснути максимум зі своїх можливостей і мати везіння. Ось так воно і є. Ми не французи і не іспанці. У нас не така сама якість, як у них, на всіх позиціях. Але якщо ми підемо всупереч усьому, то зможемо з Бельгією здобути хоча б очко.

Для нас це будуть нелегкі матчі. В обох збірних зараз сильні команди. Але якщо ми змогли відкрито і добре зіграти проти Португалії у кваліфікації, то чому б не зіграти так само проти України та Румунії? Ми повинні слідувати своєму стилю гри, він у нас є. Це непросто, але навіть для супер-команд це непросто”, – розповів футболіст.

Лоботка виступає у збірній з 2016 року (55 матчів).