Колишній тренер Динамо та Шахтаря Мірча Луческу в коментарі румунському виданню Golazo розповів, що багато чекає від збірної України на Євро-2024, що стартує в п’ятницю.

“Як гравець Ребров був моїм суперником, коли я був тренером Шахтаря. Він був дуже розумним футболістом. Він мав нетипову для форварда статуру, а через невеликий зріст мав хорошу техніку.

Як тренер Ребров вже нагромадив важливий досвід. Якщо не помиляюся, на його рахунку близько 5-6 чемпіонств, у тому числі за межами України, у Ференцвароші, Аль-Айні, ОАЕ. Він подорослішав, і я впевнений, що його внесок підніме рівень гри збірної України, який і так високий. Взагалі, зі всіх східноєвропейських команд, які будуть на цьому Євро, Україна найкраща.

Навіть краще за Туреччину. Я вважаю, що сьогоднішня збірна України найкраща за весь час. Краще, ніж та збірна, яка грала у чвертьфіналі чемпіонату світу-2006. Але команда на цьому досягненні закінчилася. А теперішня ще не сказала свого слова. Ось чому я гадаю, що Україна здатна стати сюрпризом на цьому Євро. Може дійти навіть до півфіналу”, – сказав Луческу.

Свій перший матч на чемпіонаті Європи збірна України зіграє 17 червня проти команди Румунії. Також суперниками команди Сергія Реброва на груповому етапі будуть збірні Словаччини та Бельгії.