Український тренер “Шерифа” Юрій Гура відвідав товариський матч між Молдовою та Україною (0:4) у Кишиневі. Після завершення поєдинку фахівець своїми думками.

– Які враження від гри?

– Збірна України повністю домінувала в усіх компонентах. Наші хлопці не давали Молдові навіть зітхнути. Вони повністю контролювали м’яч, наполегливо йшли вперед, а суперник лише оборонявся. Мені дуже сподобалися дії Циганкова, порадувала гра Шапаренка, Судакова, добре виглядав і Конопля. Він на своєму фланзі добре “включався”. У першому таймі добре проявив себе Яремчук: він і чіплявся за м’яч, і проявив себе добре в підіграванні, і першим голом відзначився. Молодець. Я думаю, що те, що Сергій Станіславович Ребров планує на стартову гру першості Європи з Румунією, можливо, і втілилося в поєднанні гравців у сьогоднішньому складі збірної України. Можливо, так воно й буде. Адже у грі з чотирма захисниками синьо-жовті якраз і виглядають командою більш атакувального плану.

– Як думаєте, чи міг вплинути на збірну Молдови швидкий гол?

– Взагалі-то так. Але коли ще до гри я розмовляв із Владом Бабогло, то він мені сказав, що молдавські збірники трохи втомилися. Тим паче, що сьогодні в Кишиневі було дуже спекотно. Було таке відчуття, що ніби духота – на дощ. Думаю, що супернику збірної України у зв’язку з цим було важкувато. Тим більше, що молдавани змушені були постійно грати в обороні. А це дуже важко, особливо коли ти не на м’ячі, а суперник майже всю гру з ним.

– Відомо, що за травма у Віталія Миколенка?

– Сподіваюся, що вона не надто серйозна. Адже Миколенко – ключовий гравець збірної України. Він їй дуже потрібен у матчах чемпіонату Європи.

Читайте такожСтепан Юрчишин: Вірю, що перемога над Молдовою додасть впевненості збірній України

– Що скажете про атмосферу на стадіоні в столиці Молдови?

– Вона була супер! Особливо якщо врахувати, що я дуже давно не перебував у такій атмосфері через обмеження щодо кількості глядачів, які існують в Україні. У Кишиневі на стадіоні було багато людей, трибуни були майже вщерть заповнені. Перед матчем в обстановці урочистості хор виконав державні гімни України та Молдови. Було дуже і дуже приємно.

– Чи багато було українських уболівальників?

– Дуже багато. Усі вони були в синьо-жовтих кольорах, з прапорами і маленькими прапорцями. Українські вболівальники гаряче підтримували нашу збірну, було дуже вражаюче і зворушливо.

Читайте такожРебров: Молдова – незалежна країна, не треба порівнювати її з Румунією

– Чого чекаєте від виступу України на Євро-2024?

– Про ту чи іншу мету не говоритиму. Хочу тільки одного: щоб наша національна команда виходила на поле, здобувала перемогу в кожному матчі і проходила в турнірі якомога далі. Буду з величезним інтересом стежити за всіма поєдинками збірної України на континентальній першості, – сказав Гура.