Андрій Ярмоленко поїде на Євро-2024 у статусі капітана національної збірної України. Однак, гравець наврядчи зможе гарантувати собі місце в основному складі у зв’язку з конкуренцією.

Андрій Ярмоленко – легенда збірної України з футболу. Гравець провів велику кількість поєдинків за головну національну команду країни та ледь не наздогнав Андрія Шевченка за кількістю забитих голів у складі «синьо-жовтих».

На Євро-2024 Ярмоленко поїде у статусі капітана головної команди країни. При цьому, дискусій стосовно цього майже немає, адже більшість вважає, що Андрій обов’язково повинен бути у складі збірної України на такому турнірі.

Зокрема, можна згадати слова колишнього гравця збірної України Василя Кобіна. Він сказав, що Андрій Ярмоленко цій збірній точно потрібен, однак чи буде він грати у стартовому складі – питання залишається відкритим.

Також Кобін додав, що якщо грати з позиції сили, то Андрій Ярмоленко повинен виходити у стартовому складі, якщо ж Ребров обере більш оборонний футбол, то Ярмоленко, вірогідно, буде на лаві запасних

Наша національна збірна свій шлях на головному європейському турнірі розпочне 17 червня о 16:00. Підопічні Сергія Реброва у рамках першого туру Євро-2024 проведуть матч проти збірної Румунії. Гра відбудеться на легендарному стадіоні «Альянц-Арена» у Мюнхені.

Згодом, 21 червня відбудеться другий матч проти збірної Словаччини у рамках другого туру. Водночас, заключний поєдинок на стадії групового етапу наша збірна проведе проти головного фаворита групи Е – Бельгії.

Якщо Україні вдасться набрати необхідну кількість балів за підсумками групового етапу, то наша збірна вийде до 1/8 фіналу Чемпіонату Європи з футболу (зокрема, вийти у плей-оф можна не лише з 1 або 2 місця, а й навіть з 3 місця, однак тут існують певні виключення).