Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про загальну ситуацію на фронті станом на 18.00 10 травня.

Ворог збільшує темпи проведення стратегічної наступальної операції у Східній операційній зоні. Надає вогненну дію вздовж усієї лінії зіткнення та в глибині оборони наших військ. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Відзначалося переміщення військової техніки збройних сил республіки Білорусь у рамках перевірки бойової готовності та завершення ротації окремих підрозділів, які залучаються до посилення охорони українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. Здійснив обстріл з мінометів у прикордонних районах ділянок місцевості поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області.

З метою недопущення просування підрозділів Сил оборони України та посилення своїх військ додатково перемістив на територію нашої держави до п’ятисот мобілізованих осіб із тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

На Сєвєродонецькому напрямку продовжуються безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним.

Ворог робить штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганської області, успіху не має.

Противник намагається закріпитися в районі населеного пункту Олександрівка, вчиняє штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголово Донецької області, успіху не має.

На Донецькому напрямку окупанти робили спробу штурмових дій у напрямках міста Мар’їнка, населених пунктів Кам’янка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району Донецької області. Успіху не було.

У місті Маріуполь противник продовжує зосереджувати основні зусилля на блокуванні та знищенні наших підрозділів у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків роблять штурмові дії.

На території Придністровського регіону Молдова продовжує діяти посилений рівень терористичної загрози. Оперативна група російських військ продовжують перебувати у підвищеному ступені бойової готовності.

Противник продовжує зазнавати втрат на території України. За наявною інформацією, підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведено на відновлення з території України в район міста Білгород Російської Федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишився, написала рапорти на звільнення.

В результаті злагоджених дій особового складу підрозділів Сил оборони України в Харківській області звільнено населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.