Популярний футбольний портал Goal.com склав свій рейтинг фаворитів Євро-2024.

На перше місце експерти порталу поставили збірну Франції, яку вони вважають головним фаворитом.

Також у п’ятірці команди Португалії, Бельгії, Англії та Німеччини.

Збірна України посідає в рейтингу 14-те місце.

“Приємна історія відбіркових матчів: Україні якимось чином вдалося дістатися до Німеччини, незважаючи на те, що їй довелося грати всі свої ігри на чужій території через жахіття, що розгорнулося вдома.

Італія вимучила нічию в матчі з Україною в Леверкузені й автоматично вийшла на Євро, проте з цього моменту підопічні Сергія Реброва продемонстрували ще більш видатну рішучість, обігравши Боснію і Герцеговину та Ісландію в стикових матчах та пробившись на Євро через Шлях Б плей-офф Ліги націй.

Пробившись на чемпіонат Європи вчетверте у своїй історії, Україна вже підняла настрій людям, спустошеним російським вторгненням, але тепер є всі шанси, що вони зможуть вийти в плей-офф турніру.

Бельгія, вочевидь, буде головним фаворитом на перше місце в групі E, але ані Словаччина, ані Румунія не виглядають фаворитами в протистоянні з Україною, до складу якої входять такі гравці, як нападник “Челсі” Михайло Мудрик, який забив переможний гол у ворота Ісландії, воротар “Реала” Андрій Лунін, універсал “Арсеналу” Олександр Зінченко та яскрава сенсація Жирони Артем Довбик”, – пише Goal про шанси збірної України.