Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч висловився про відмінності в національній команді на ЧС-2022 у Катарі і майбутньому Євро-2024.

“У нас є молодші гравці, у яких тепер на два роки ігрового часу більше, особливо у Шутало та Гвардіола, але великої різниці немає. Можливо, ми трохи змінимо стиль гри, але дотримуємося однієї й тієї самої тактики. Ми об’єднуємо різні типи гравців і хлопці завжди реагують правильно.

Ми взяли 18 нових гравців у Катар, великих очікувань не було, але ми повторили успіх чемпіонату у Росії. Амбіції, великі плани та бажання — нам треба працювати, щоб залишатися такими, якими ми є, і використовувати свої можливості. Сподіваюся, що все пройде спокійно”, — цитує Далича офіційний сайт Хорватської футбольної спілки.

Нагадаємо, чемпіонат Європи 2024 року відбудеться у Німеччині. Турнір пройде з 14 червня до 14 липня. Команди, які посіли на груповому етапі перші та другі місця, а також чотири найкращі з тих, що посіли треті місця, вийдуть до 1/8 фіналу. Плей-офф турніру проводитиметься за олімпійською системою з вибуттям з турніру команд, що програли. Збірна Хорватії знаходиться в одній групі з Іспанією, Італією та Албанією.