У групі F цьогорічного Євро змагатимуться Португалія, Туреччина, Чехія та Грузія. Остання команда вперше у своїй історії зіграє на цьому турнірі.

В нещодавньому інтерв’ю представникам УЄФА головний тренер збірної Грузії Віллі Саньоль сказав, що для його підопічних участь на Євро-2024 вже є великим досягненням для команди.

“Це не найбільша федерація в Європі, але вона намагається наполегливо працювати і робити все добре. Вона намагається допомогти молодим людям розвиватися. Я сподіваюся, що участь у Євро дасть федерації та грузинському народу досвід, який підштовхне нас до нових звершень у майбутньому. Мета полягає в тому, щоб усі – гравці, персонал і федерація – отримали досвід під час цього чудового турніру. Один з моїх синів, я думаю, є найбільшим фанатом Кріштіану Роналду у світі. Тому я знаю, що зустріч з Португалією робить мого сина щасливим, і це чудово для мене як для батька. Це буде дуже складна група, тому що Португалія – велика європейська команда. За останні роки Туреччина зробила чудову роботу, з приходом нових, молодих і дуже талановитих гравців. Що стосується Чехії, то вона мала чудових гравців протягом усієї своєї історії і брала участь у численних турнірах. І, нарешті, Грузія. Це трохи несподіваний гість, який прослизнув на цей турнір непоміченим. Безсумнівно, що проти Португалії, Чехії чи Туреччини ми покажемо все, на що здатні”, – заявив Віллі Саньоль.

Додамо, що першу гру на чемпіонаті Європи Грузія проведе 18 червня проти збірної Туреччини.