Напередодні візиту на міжнародний саміт з питань миру в Україні в Швейцарії, який відбудеться 15 і 16 червня, Палкін розмовляв з Telegraph Sport на різні теми, в тому числі про перехід Манора Соломона з “Шахтаря” в “Тоттенгем” минулого літа.

Контракт Соломона з “гірниками” діяв до кінця 2023 року, але перейшов до “шпор” на правах вільного агента минулого літа після того, як ФІФА надала право всім футболістам, які не є громадянами України, що грають в цій країні, призупинити свої контракти на час конфлікту.

Призупинення контракту вийшло за рамки угоди гравця з “Шахтарем”, але український клуб вважає, що вони повинні були отримати відступні або принаймні отримати значний пункт про продаж у разі будь-якого майбутнього переходу вінгера Соломона з “Тоттенгема”. Після майже річних переговорів з директором “шпор” Ребеккою Кеплхорн, «Шахтар» завершив усі переговори і розглядає можливість звернутися до суду – так само як це було зроблено з “Ліоном” щодо Матеуса Тете, який переїхав до Франції на правах оренди, а потім приєднався до “Лестер Сіті” на правах оренди, за що, як стверджує Палкін, “ткачі” отримали гонорар.

“Я ставлюся дуже погано щодо “Тоттенгема”. Я не можу повірити, що такий клуб з величезною історією – не тільки європейського, а й світового рівня – може так себе поводити. З моєї точки зору, це неприйнятна поведінка. Вони скористалися війною. Можливо, якби це був дуже маленький клуб в Європі з невеликими грошима чи ще щось, я міг би це зрозуміти. Але “Тоттенгем”? Тоттенгем. Як таке можливо? Дуже дивно, що всі говорять, що ми одна футбольна сім’я, коли один з топклубів отримує гравця безкоштовно, а ринкова вартість цього гравця сягає 25 млн євро. Ми інвестували в цього гравця і розвивали цього гравця за таку вартість. Я навіть сказав “Тоттенгему”: “Хлопці, мені зараз не потрібні гроші за нього. Давайте матимемо якусь винагороду за продаж у майбутньому, наприклад, 30 чи 40 відсотків. Нам би цього вистачило”.

Але вони сказали: “Ні, ні, ми не можемо вам дати. Ми дамо вам 10 відсотків”. Я сказав: “Хлопці, це несерйозно”. Давати нам 10 відсотків – це неповага. Ви поводитеся не як футбольна сім’я. Ви поводитеся як грабіжник на вулиці. Це неправильно. Тому на цю мить ми побачимо наступні кроки. Ми припинили будь-які переговори з “Тоттенгемом”. Ми зосереджені на судовій справі проти “Ліона”, і ми побачимо результат, а після цього приймемо рішення про те, які кроки ми будемо робити проти “Тоттенгема”. У нас є кілька гравців, Вінісіус Тобіас в “Реалі” і Майкон в “Корінтіансі”. Ці клуби хотіли взяти наших гравців, але вони прийшли до нас і сказали: “Добре, ми можемо взяти їх безкоштовно, але ми не хочемо грати в ці брудні ігри”. Натомість вони запропонували оплатити оренду за цих гравців. “Реал Мадрид” взяв нашого гравця і заплатив нам за два роки. “Корінтіанс” зробив те саме. Бачите різницю між “Реалом” і “Тоттенгемом”? Керівництво “Реала” поводилося правильно, а як поводився “Тоттенгем”?”, – заявив генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін.

Додамо, що у цьому сезоні Манор Соломон провів лише 6 матчів у всіх турнірах за “шпор” (отримав травму меніска восени) та відзначився 2 результативними передачами.