Андрій Шевченко розкрив мотивацію взяти на себе керівництво українським футболом в дуже непростий період.

“Євро-2024 – це дуже важливий момент для нас. Дуже важливо, щоб наша команда, наша федерація взяла участь. Ми можемо розповісти про Україну і показати, що країна бореться і водночас намагається жити. Зараз такий складний момент, і наш обов’язок у спорті – зробити максимум можливого.

Я хочу допомогти своїй країні, я хочу бути тут, і саме тому я висунув свою кандидатуру на виборах президента УАФ. Це мій план: підтримувати і любити Україну з багатьох причин. У нас багато друзів і партнерів, які підтримують нас, і ми повинні продовжувати чинити тиск щодня.

Коли я починав, головною метою була кваліфікація до Німеччини та забезпечення логістики. Є й інші моменти, з якими доводиться стикатися: організація матчів ліги, поліпшення фінансової ситуації. Факт, що багато талановитих молодих гравців покинули країну через вторгнення, і нам потрібно знову налагодити з ними зв’язок. Це одна з найбільших проблем у нашому майбутньому, тому що ми хочемо, щоб ці таланти грали за нашу національну команду”, – пояснив Шевченко в інтерв’ю The Guardian.