УЄФА та місцева влада Мюнхена не можуть дійти згоди, щодо використання піротехніки під час церемонії відкриття Євро-2024, повідомляє видання Bild.

УЄФА планує запустити феєрверки у п’ятницю, 14 червня, під час церемонії відкриття Євро на «Альянц Арені».

Місцева влада Мюнхена цього не схвалює. Згідно з початковими планами, під час церемонії буде запущено 60 феєрверків під час демонстрації прапорів укоманд-учасниць турніру. Але для того, щоб виконати піротехнічне шоу, воно повинно бути схвалено місцевими органами влади.

Після того, як про плани стало відомо, у січні 2024 року, місцева влада звернулися до організаторів EURO 2024 GmbH з проханням не використовувати піротехніку на церемонії відкриття.

EURO 2024 GmbH – спільна компанія DFB та УЄФА, яка відповідає за організацію турніру.

Уповноважені органи окремо приділили увагу сигнальному ефекту від піротехніки, який спрямований на вболівальників. А також, що несанкціоноване використання піротехніки вболівальниками призводить до отримання ними травм.

«Планування та організація церемонії відкриття суворо регламентовані. Вона проводитиметься із залученням відомих виробників і професійних компаній відповідно до правил охорони здоров’я та безпеки країни проведення змагань», – відповіли в УЄФА на запит журналістів.

Зазначається, що остаточне схвалення від влади на використання піротехнічних засобів ще очікується.

14 червня перед матчем Німеччина – Шотландія, який розпочнеться о 22.00, відбудеться церемонія відкриття. Євро-2024 триватиме 1 місяць, фінал турнір пройде у Берліні 14 липня.