Журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився думкою про перехід Олександра Піхальонка до «Динамо».

«Піхальонок – я вважаю, це дуже класний трансфер для «Динамо». На мій погляд, це те, що потрібно «Динамо» для підняття конкретноспроможності складу команди. Це те, що потрібно «Динамо» для збільшення глибини складу.

Давайте ми візьмемо з точки зору бізнесу. Скільки там пише Transfermarkt? 2,5 млн євро? За 2,5 млн євро, давайте будемо від цього відштовхуватися, «Динамо» отримало готового футболіста. Кияни отримали футболіста перевіреної якості, кандидата в збірну України, адаптованого до нашого чемпіонату та українського життя в даний відрізок історії. Це теж дуже важливо.

Тут не треба бути шаленим експертом, щоб зрозуміти, що закордонний аналог Піхальонка, якби він ще наважився приїхали в Україну, обійшовся б «Динамо» мінімум у 5 разів дорожче. Я в цьому навіть не сумніваюся.

Футбольна складова? Піхальонок може зіграти як «вісім», може зіграти як «десять». Хоча за стилем гри це буде трішки інша «десятка», ніж Буяльський, якого я більше сприймаю як другого форварда. Піхальонок – це більше про пас, ніж про гол. Це диригент і футболіст, який дуже тонко розуміє, відчуває й направляє гру. Він, безперечно, дасть якості середній лінії «Динамо».

Те, що Шовковський пробував минулого сезону перехід на схему 4-1-4-1 з двома «вісімками» в центрі поля замість «шістки», «вісімки» і «девятки», – тут Піхальонок теж буде дуже органічним. Що ще дуже важливо: у контексті регламенту на новий сезон на перенесення матчів клуби, які грають у єврокубках, я так скажу акуратно з поправкою на реалії та нюанси нашого футболу, вони можуть не надто розраховувати. Відповідно, глибина складу буде відігравати важливу роль.

У «Динамо» зараз у середині поля перебіг футболістів. Бражко, Шапаренко, Буяльський, далі Піхальонок, Шепелєв, Андрієвський, далі Царенко той же. Повертаються з оренд Михайленко, Яцик, Булеца, і це я так сходу, якщо когось не забув. Тобто в мене виходить 10 гравців на 3 позиції. Зрозуміло, що тут доведеться подумати, з ким прощатися. Кого, можливо, продати, а кого – в оренду віддати», – сказав Вацко.