Головний тренер збірної України Сергій Ребров на пресконференції поділився очікуваннями від товариського матчу зі збірною Польщі.

“Зміни після поєдинку з Німеччиною точно будуть. У нас є 3 гри. Задоволений тим, що в нас є достатня кількість матчів, щоб перевірити всіх кандидатів”.

“Я завжди висловлюю подяку полякам, ми дуже багато матчів граємо в Польщі, понад 50% поєдинків. Багато українських прапорів, плюс самі поляки приходять нас підтримувати. Бачу, що футболістам комфортно грати тут. Ще раз дякую за підтримку нашого народу”.

“Зараз українським футболістам не потрібні мотиваційні спічі. Але так, ми показуємо зокрема звернення наших бійців. Футбол в Україні наразі не на першому місці. Але футболісти розуміють, для кого і навіщо ми це робимо. Гравцям потрібна мінімальна мотивація. Мотивація – це коли вони дивляться новини, як росія бомбить наші міста”.

“Ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. І я впевнений, що гравці на футбольному полі показують те, що показують і бійці на передовій. Україна хоче бути в Європейській родині. Ми потрапили на ЄВРО, я вважаю, що це великий крок, щоб Україна потрапила в ЄС”.

“Усі вболівали за Усика, ми бачили, який був бій, це дійсно була дуже важлива перемога для нашого народу. Важливо, як він переміг. Красиво. Ця перемога надихає наших гравців. Вони побачили, як у Європі та в усьому світі ставляться до України. Це дуже важлива мотивація, коли гравці бачать, що саме вони можуть зробити на ЄВРО для України”.

“Зараз у нас багато молодих футболістів, у нас великий потенціал. Подивимося, як ми розкриємо його на цьому ЄВРО, але я впевнений, що на майбутнє в нас дуже перспективна команда. Будемо будувати, будемо намагатися показувати максимальний результат”.

“Левандовський – яскравий футболіст, легенда. Польща заслужила на вихід на ЄВРО. Польська збірна має гравців дуже високого рівня. Тренер команди сколотив команду в цьому відбірковому циклі. Коли я грав проти збірної Польщі, мабуть, ми програли всі матчі в Україні”, – розповів Ребров.

Нагадаємо, що товариський матч Україна – Польща відбудеться в п’ятницю, 7 червня, у Варшаві. Початок о 21.45.