Гравець збірної України Тарас Степаненко в інтерв’ю прес-службі збірної повернувся до нічийного матчу з Німеччиною (0:0), який команда Сергія Реброва провела 3 червня.

– Важкий матч, адже ми грали з дуже сильною командою. Вона контролювала м’яч, створювала моменти. Ми ж грали на контратаках, і в нас також була пара хороших шансів. Вважаю, що ми вистояли, добре зіграли в обороні. Із такою командою нічия — гарний результат. Надто був день народження головного тренера, і ми раді, що подарували йому результат, а не краватку.

– Наразі Німеччина більш організована, дисціплінована команда, ніж рік тому. Коли ми тоді з ними грали, у них були відкриті вільні зони, куди можна було забігати. Зараз проти них дуже важко виходити в контратаки, тому що вони перекривають зони, уважно грають. Тож контратак у нас було небагато, хоча вони виходили гострими. Можна точно сказати, що Німеччина стала сильнішою, ніж рік тому.

– Особливо важко нам було в перші 20 хвилин як першого, так і другого тайму. Вони грали вдома, перед своїми вболівальниками, тож намагалися пресингувати. Трибуни їх підштовхували, і вони дуже сильно хотіли забити швидкий гол. Добре, що ми вистояли. Усі хлопці класно оборонялися, допомагали один одному, закривали зони. Гарний результат для нас, — підсумував Степаненко.

Наступну гру збірна України проведе проти команди Польщі 7 чеврня.