Колишній воротар національної збірної України Юрій Вірт поділився враженнями від товариського матчу української команди з Німеччиною (0:0).

– Треба було перебувати всередині колективу, щоб володіти інформацією, чому наш керманич Сергій Ребров взяв на озброєння тактичну схему 5-4-1. Не виключено, що хотів переконатися, чи вміємо ми надійно оборонятися проти нового амбітного покоління німецької збірної, а може, вже перевіряв деякі налаштування в майбутньому поєдинку з кимось із топів після виходу з групи.

– Не зарано, адже в нас доволі кваліфіковані опоненти в групі й змусити їх зійти з дистанції буде дуже складно?

– В української збірної – чималий потенціал, і якщо вона зіграє на повну силу, то проблем із виходом не має бути. Ось і в Нюрнберзі підсумковим результатом більше залишився задоволений Сергій Ребров, ніж його німецький колега. Гості зберегли свої володіння недоторканими, найкращим гравцем матчу був наш воротар Анатолій Трубін.

– Здається, українці грали так, аби тільки не пропустити, хоча за підбором виконавців могли діяти агресивніше.

– Найімовірніше, налаштування було саме на гру другим номером. Хоча, згоден, перехід до наступальних операцій мав бути більш якісним. Звичайно, над цим треба попрацювати, особливо над останнім пасом. Все ж, схиляюся до того, що вже в наступному спарингу – з поляками 7 червня буде зовсім інший футбол у виконанні наших хлопців. На мій погляд, саме після поєдинку у Варшаві можна буде сказати, наскільки конкурентоспроможними будуть українці на Євро-2024, – сказав Вірт.