У понеділок, 3 червня, відбувся товариський матч між Англією і Боснією та Герцеговиною.

Англія – Боснія і Герцеговина 3:0

Голи: Палмер (60, з пенальті), Александер-Арнольд (85), Кейн (89)

Англія: Пікфорд – Конса, Данк (Гомес, 73), Гехі (Брантуейт, 62), Тріпп’єр (Уортон, 62) – Александер-Арнольд, Ґаллахер – Боуен, Палмер (Меддісон, 61), Езе (Гріліш, 63) – Уоткінс (Кейн, 62)

Боснія і Герцеговина: Васіль – Бічакчич (Муякич, 74), Ахмедходжич (Мухаремович, 82), Катич, Раделич (Хаджикадунич, 74), Газибегович – Гигович (Бурнич, 82), Тахирович, Шарич (Хусейнбашич, 63), Хайрадинович – Демирович (Табакович, 74)

Попередження: Гехі (29), Брантуейт (76) – Тахирович (59), Газибегович (64)

Ґарет Саутґейт та його команда нарешті розпочали підготовку до майбутнього Євро. Вони виступають там у якості фаворитів і контрольний матч проти Боснії був чудовою нагодою оцінити склад команди, особливо тих, хто ще не є перевіреним бійцем у стані “трьох левів”, як Коул Палмер, Еберечі Езе, Джаррод Боуен чи Конор Ґаллахер.

От тільки перевірка була пройдена не так успішно, як того можна було очікувати, оскільки у першому таймі господарі “Уемблі” добряче зав’язли у низькому блоці своїх суперників. Перший небезпечний момент у матчі був у Оллі Уоткінса, втім Нікола Васіль врятував свою команду.

Далі тотальний контроль від збірної “трьох левів” і майже без небезпечних моментів. Езрі Конса отримав непоганий шанс після кутового, проте знову у гру вступив Васіль. На цьому, власне, і все, адже з гри моментів було обмаль. Багато фолів та відверті грубощі від боснійців не прикрасили цей матч, але ефективно спиняли наступи команди Саутґейта. У першому таймі вони знову виглядали в’язко і частково безідейно, потрібно було щось змінювати.

У другому таймі англійці заграли активніше, зокрема заробили пенальті (Тахирович обійняв Консу), який результативно оформив Коул Палмер, штатний виконавець 11-метрових у “Челсі”. На екваторі 45-хвилинки Саутґгейт кинув у бій перевірених виконавців, і боснійцям після цього стало ще складніше.

Господарі почали круто проникати до штрафного майданчика суперника, крутити спини опонентам і потужно пресингувати гостей. Варто високо відзначити різкість і бажання Меддісона, високі диспетчерські якості Трента. Але в епізоді з другим голом Александер-Арнольд приміряв на себе роль завершувача атак, а не плеймейкера. ТАА зльоту замкнув закидання Гріліша.

А поставив крапку в спарингу Гаррі Кейн. Відразу після виходу на заміни він втратив декілька класних можливостей відзначитися, але у підсумку заніс м’яч у ворота під час метушні й констатував розгром. Жодних питань за рахунком, проте факт залишається фактом – експериментальний склад, резерв, робочих ключів до воріт Боснії не підібрав.