Сьогодні, 3 червня, 49 років виповнилося легендарному нападнику київського Динамо та одному з найкращих футболістів у історії українського футболу Сергію Реброву.

Спортсмен народився у Горлівці Донецької області. Грав на позиції нападника, а також атакуючого півзахисника. Більшу частину своєї кар’єри Ребров провів, граючи у київському «Динамо».

Сергій Ребров є другим бомбардиром в історії чемпіонатів України (після Максима Шацьких) та збірної України (після Андрія Шевченка), а також став першим гравцем, який забив у чемпіонаті України сто голів.

Кар’єру професійного футболіста закінчив у 2009 році, після чого працює тренером.Як гравець Ребров виступав за «Шахтар», «Динамо», «Тоттенгем», «Фенербахче», «Вест Гем», «Рубін» та «Ірпінь Гореничі».

У його активі дев’ять перемог у чемпіонаті України, сім титулів Кубка України, один – Суперкубка України і ще два – чемпіона Росії.

Як тренер Ребров тричі став чемпіоном Угорщини, двічі здобував чемпіонство України та стільки ж разів Кубок України. Окрім цього по одному разу перемагав в Суперкубку України, чемпіонаті ОАЕ і здобував Кубок ліги ОАЕ.

Збірну України Сергій Ребров вивів на Євро-2024.

Згадаймо кілька цікавих фактів про Реброва:

• Сергій Ребров – перший футболіст, який забив 100 голів у чемпіонаті України. Його ім’ям названий символічний клуб бомбардирів, яким підкоряється зазначена відмітка.

• При Реброві київське Динамо оновило свій рекорд за кількістю матчів без поразок – 33.

• Сергій Ребров відомий радіоаматор. Він чемпіон світу і Європи з радіоспорту, майстер спорту міжнародного класу.

• Сергій Ребров – кавалер двох орденів України: За заслуги III ступеня та За мужність III ступеня.