Товариський матч в рамках підготовки до Євро-2024
Понеділок, 3-е червня Нюрнберг, стадіон “Макс Морлок”
Арбітр: Вальтер Альтманн (Австрія)
Німеччина 21:45 Україна
відеотрансляція: MEGOGO, Суспільне

Німеччина: останні новини

Збірна Німеччини вже давно не мала змоги виступати на офіційному рівні. Через статус господаря Євро, німці готувалися до майбутнього форуму через різноманітні контрольні матчі.

Статистика команди Юліана Нагельсманна в останній період не вражає, хоч і у цьому календарному році “Бундестім” вдалось здобути дві гучні перемоги. Зокрема, у березні німецька команда обіграла Нідерланди (2:1) та Францію (2:0). При цьому, німці у тих зустрічах саме за грою виглядали дуже потужно.

У матчі з Україною наставник Німеччини не зможе розраховувати на гравців дортмундської “Боруссії” та мадридського “Реалу”. А це дуже серйозні втрати. З одного боку, це може натякати на певні експерименти зі складом у грі з нашою збірною. З іншої сторони – все ж Нагельсманн точно захоче перевірити основну обойму свого ростеру.

Перед цим поєдинком 36-річний спеціаліст насамперед говорив про роль цього спарингу для України, як країни, та пообіцяв, що зробить все можливе для того, щоб матч у Нюрнберзі був цікавим саме з точки наповнення гри.

“Ви постійно читаєте, що українська збірна намагається використовувати будь-який момент, аби привернути увагу до своєї країни та трохи відволікти свій народ. Це найважливіше. Вони це роблять та робитимуть, а ми підтримаємо. Футбол – це фактор, який може допомогти вам думати про інші речі, принаймні протягом 90 хвилин. Ми спробуємо зробити все можливе, щоб гра була цікавою. Це не залежить від результату. Ми зробимо все можливе, щоб 90 хвилин були не стражданням, а прекрасними моментами”, – заявив Юліан Нагельсманн.

Орієнтовний склад збірної Німеччини: Ноєр, Міттельштадт, Та, Антон, Кімміх, Ґросс, Андріх, Віртц, Ґюндоґан, Мусіала, Хавертц.

Україна: останні новини

Українська збірна розпочала свій перший тренувальний збір 30-го травня. В розпорядженні Сергія Реброва перебувають усі футболісти, окрім переможця Ліги чемпіонів в особі Андрія Луніна, зі зрозумілих причин. Сергій Станіславович дозволив голкіперу “вершкових” відпочити та відсвяткувати тріумф у головному єврокубку, після чого український страж воріт приєднається до своїх співвітчизників вже у таборі в Варшаві.

До того ж у матчі з німцями все ж зможуть взяти участь захисник “Евертона” Віталій Миколенко та хавбек донецького “Шахтаря” Георгій Судаков. Фулбек “ірисок” та півзахисник “гірників” спочатку у розташуванні збірної завершували своє відновлення після травм за індивідуальною програмою. Однак, як повідомив Сергій Ребров, обидва гравці вже працювали в неділю у загальній групі та зможуть зіграти. Однозначно, чудова новина для українських вболівальників. І Віталій, і Георгій є ключовими фігурами у побудові нашої команди.

Загалом, звичайно ж, головною ціллю цієї зустрічі є підтримка ігрових кондицій та уникнення пошкоджень у гравців. Можливо, наставник нашої команди захоче спробувати побачити в дії якусь нову формацію. Проте, все ж ми поставимо на те, що “синьо-жовті” будуть награвати щось максимально схоже до того, що ми зможемо побачити на форумі на полях Німеччини.

Як вже було вищезгадано, востаннє українська збірна зустрічалась з німцями трішки менше року назад. Тоді, на “Везерштадіон” команди розійшлись миром, розписавши результативну нічию – 3:3. Однак, то була зовсім інша команда, ще під керівництвом Хансі Фліка. Цю тезу підтверджує і сам Ребров.

“Німецька збірна має нового тренера. На мою думку, команда стала більш дисциплінованою, має хороших виконавців і в захисті, і в атаці. Порівняно з нашим минулим матчем Німеччина додала, показує результат. На жаль, вона завтра не зможе використати гравців із “Реалу” та дортмундської “Боруссії”. Проте в німців є широкий вибір виконавців на кожну позицію”, – розповів Сергій Ребров.

Орієнтовний склад збірної України: Трубін, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Конопля, Бражко, Шапаренко, Судаков, Мудрик, Циганков, Довбик.

Німеччина – Україна. Особисті зустрічі

Німецька та українська національні збірні пересікалися між собою 7 разів на офіційному рівні, і ще двічі проводили товариські ігри. Загальна статистика повністю на стороні Німеччини, оскільки “синьо-жовтим” ні разу у своїй історії не вдалось обіграти “Бундестім”.