Плей-оф УПЛ
Неділя, 2-е червня Київська область, “Арена Лівий берег”
Арбітр: Балакін Микола
“Лівий Берег” 16:00 “Оболонь” 
відеотрансляція: УПЛ ТБ

“Лівий Берег”: останні новини

Досить прогнозовано, у першому матчі цього плей-оф “лелеки” не показали нічого сенсаційного. Як в плані результату, так і у ігровому контексті. Ставка на швидкі фланги та верхові подачі, ось і все. І нічого поганого в цьому немає, єдина проблема полягає у площині того, що “Оболонь”, маючи досвід виступів в елітному дивізіоні, банально робить це краще.

Перша зустріч з “пивоварами” показала, що на жаль, “Лівому Берегу” на даному етапі розвитку немає що запропонувати УПЛ… І справа навіть не у ігровій стилістиці. Можна грати максимально просто, але при цьому ефективно. А підопічним Віталія Первака не вдалось створити проблеми навіть такій безідейній в плані атакувальних дій “Оболоні”.

Для перемоги та здобуття путівки в елітний дивізіон потрібні оригінальні рішення від коуча “Лівого Берега”. Як показав перший поєдинок у Києві, одного бажання та ентузіазму замало.

Особливо, в очі кидалась величезна кількість браку від футболістів представника Першої ліги у досить простих ігрових епізодах. До того ж ставка на закритий сценарій також вже не пройде, оскільки команді Первака стовідсотково потрібно забивати хоча б один. Звичайно, якщо вони хочуть потрапити в УПЛ…

Орієнтовний склад “Лівого Берега”: Механів, Сідней, Самар, Слотюк, Співаков, Дедух, Войцеховський, М. Когут, Синиця, Астахов, Сухоручко.

“Оболонь”: останні новини

Подачі, подачі та ще разі подачі… Приблизно ось так можна описати дії підопічних Валерія Іващенка у першій зустрічі проти представника Першої ліги. Якщо подібний ігровий стиль у виконанні “Лівого Берега”, на правах команди з нижчого дивізіону, ще можна зрозуміти. То від “Оболоні”, в якості фаворита, все ж очікуєш більшого різномаїття.

Так, “пивовари” перемогли у тому поєдинку, однак ні про яку домінацію навіть мови не було. Як вже було згадано вище, єдиний забитий м’яч прийшов після кутового. І це насправді, у певному сенсі розчаровує, оскільки різниця між аутсайдером УПЛ та одним із лідерів Першої ліги досить формальна.

Якщо ж повертатися до результату, то “пивоварам” за фактом немає що і змінювати. “Зелені” не демонстрували цікавих рішень в атаці, проте при цьому методично та планомірно нівелювали загрозу, яка надходила від суперника (знову ж таки у більшості своїй після стандартів).

Загалом, наставник “Оболоні” в особі Валерія Іващенка зробив правильну ставку на сильні сторони своїх футболістів у цьому двоматчевому протистоянні. Однак, якось не солідно закриватися у матчі з командою з Першої ліги…

Орієнтовний склад “Оболоні”: Рибка, Осман, Дубко, Карась, Грисьо, Мединський, Мороз, Черненко, Груша, Суханов, Краснопір.

Лівий Берег” – “Оболонь”. Особисті зустрічі

Між собою “лелеки” та “пивовари” провели дві зустрічі. Одна відбулась в рамках товариського матчу влітку минулого року, інша – офіційна. Зокрема, мова йде про перший поєдинок “Лівого Берега” та “Оболоні” у цьому плей-оф за вихід в УПЛ.

Статистика очних поєдинків:

Перемоги:Лівий Берег 1 – 1 Оболонь

Забиті м’ячі:Лівий Берег 2 – 1 Оболонь

У середньому голів за матч:Лівий Берег 1.00 – 0.50 Оболонь

Найбільша перемога:Лівий Берег 2:0 – 0:1 Оболонь