Один із найдосвідченіших гравців “Кривбасу” Дмитро Хомченовський поділився думками щодо виступу команди у сезоні-2023/24, у якому команда взяла бронзові медалі УПЛ.

– Минулий сезон оцінюю тільки з позитивного боку. За стільки років він поки що найкращий для “Кривбасу”. Третє місце – про що тут ще можна щось говорити? Думаю, що ніхто від нас нічого подібного не чекав. Перед чемпіонатом нам пророкували то сьоме, то восьме і навіть одинадцяте місце. Ми ж опинилися там, де опинилися. Тому вважаю, що сезон на сто відсотків для “Кривбасу” вдалий. Щодо особисто для мене, то теж. Коли я прийшов до команди, коли вона тільки-но вийшла з Першої ліги. Перший рік був трохи важкуватим, а ось на другий одразу ж бронза. Тому для себе виступ у щойно завершеному чемпіонаті можу занести до активу. Адже команда збиралася частинами – звідусіль. На початку сезону все “плюс-мінус” вдалося зібрати – і це дало плоди. Юрій Миколайович (головний тренер Вернидуб – прим.) вміє це робити. Я його знаю багато років, тому мав нагоду в цьому переконатися не раз.

– Торік Юрій Вернідуб заявляв, що “Кривбас” намагатиметься поборотися за чемпіонство. Як думаєте, що завадило втілити задумане у реальність?

– Коли перебуваєш на першому місці, то хочеш – не хочеш, а про це замислюєшся. У будь-якому випадку на нас чекає чимало роботи для того, щоб хоча б зрівнятися з нашими грандами – “Шахтарем” та “Динамо”. Тому, мабуть, поки що рано про це думати. Наблизитися впритул до найтитулованіших наших клубів для “Кривбасу” ще не настав час. Хоча можна було говорити, коли в осінній частині чемпіонату ми перебували на першому рядку.

– Як думаєте, чи під силу “Кривбасу” гідно виглядати у майбутньому єврокубковому турнірі?

– Вважаю, що під силу. Впевнений, що після виходу з відпустки кожен із нас думатиме про перші матчі кваліфікації. Наразі такий час, що вже всі вміють грати у футбол, і “Кривбас” – не виняток. У нас буде два матчі, за підсумками яких ми намагатимемося пройти в євротурнірі якнайдалі й потрапити до групового раунду Ліги Європи або Ліги Конференцій. У будь-якому разі на такій стадії для нас все під силу.

– Яких суперників хотілося б отримати – слабше чи сильніше?

– Мені здається, що для нас слабких суперників апріорі не буде. Думаю, що “Кривбасу” випаде гідний та сильний колектив, адже у єврокубках недостатньо сильних не буває. Тим більше, що я, як ніхто інший, добре знаю, що у кваліфікаційному раунді слабких команд немає. У період моїх виступів із “Зорею” у єврокубках були моменти, коли ми думали, що пройдемо суперника, а вийшли на поле – і все виявилося зовсім по-іншому. Тому недооцінювати того чи іншого суперника не можна у будь-якому раунді. Яким би він не був – третім кваліфікаційним чи іншим, а команди, які до нього дійшли явно не слабкі.

– Де проводитиме “Кривбас” домашні матчі в єврокубках?

– На це питання не можу вам нічого відповісти, адже нам поки що нічого з цього приводу не повідомляли – ні попередніх варіантів країн, ні стадіонів. Думаю, що все буде остаточно відомо після завершення відпустки, коли команда збереться у Кривому Розі.

– Бронзову медаль у домашню колекцію вже поклали?

– (Посміхається). Так, цвях прибив. І медаль на ньому вже висить.

– Бажаю, щоб ця нагорода була у кар’єрі не останньою.

– Дякую. Дай Боже, щоб наступні були трохи вагомішими за своєю коштовністю. Бажано, щоб золоті.