31 травня жіноча збірна України проведе в гостях черговий поєдинок відбору Євро-2025 — із футболістками Уельсу.

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко в коментарі офіційному сайту УАФ розповів про останні новини з розташування команди:

— Спочатку провели кількаденний етап підготовки в польському Ряшеві, куди вирушили наступного дня після завершення чемпіонату України в елітному дивізіоні. Усе, що планували, — виконали. Учора авіарейсом Ряшів — Бристоль прибули до Великобританії. Потім подолали на автобусі ще понад 100 кілометрів до містечка Лланелі, де й відбудеться у п’ятницю поєдинок.

— До Уельсу прибули в оптимальному складі?

— На жаль, ні. Через пошкодження нам не допоможуть Єлизавета Молодюк, Надія Куніна, Ірина Майбородіна, Леся Ольхова, Вікторія Гірин, а Яна Малахова через відсутність британської візи зможе зіграти тільки в повторному поєдинку з Уельсом 4 червня на нейтральному полі в Польщі.

— Якою інформацією володієте про суперниць?

— Майже всі гравчині Уельсу задіяні в чемпіонаті Англії — одному з найпрестижніших у Європі. У цієї збірної довга лава запасних, що дозволяє їй діяти у високому темпі, використовуючи різні тактичні налаштування.

— На старті відбору британки розтрощили інших опоненток по групі — футболісток Хорватії та Косова…

— Статус британок як лідера групи тільки стимулюватиме українок продемонструвати все, що вміють. Важливо, що це протистояння відбудеться одразу після завершення чемпіонату України, отож, мої підопічні перебувають у доброму ігровому тонусі. Турнірне становище змушує українок грати тільки на перемогу.

Матч 3-го туру відбору Уельс — Україна відбудеться 31 травня в містечку Лланелі на стадіоні «Парк Скарлетс». Час початку — 21:15 за Києвом.

Поєдинок 4-го туру між жіночими збірними України та Уельсу пройде 4 червня в польському містечку Гродзиськ-Великопольський на місцевому стадіоні клубу «Варта» (Познань), «Респект Енерджі», і розпочнеться о 21:00 за київським часом.

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Катерина Самсон («Ворскла» Полтава), Дар’я Келюшик («Кривбас» Кривий Ріг), Катерина Боклач («Марсель», Франція)

Захисники: Катерина Корсун, Яна Котик, Ірина Подольська, Марина Шайнюк (усі — «Ворскла» Полтава), Ольга Басанська («Металіст 1925» Харків), Любов Шматко («Галатасарай», Туреччина).

Півзахисники: Анна Петрик, Ніколь Козлова, Вероніка Андрухів, Яна Калініна (усі — «Ворскла» Полтава), Даяна Семків («Кривбас» Кривий Ріг), Таміла Хімич, Натія Панцулая, Дар’я Апанащенко (усі — «Металіст 1925» Харків), Яна Малахова («Мура Нона», Словенія).

Нападники: Роксолана Кравчук («Ворскла» Полтава), Ольга Овдійчук («Фомгет», Туреччина), Інна Глущенко («Ніцца», Франція).

Турнірна таблиця

   Команда І В Н П М О
1  Уельс 2 2 0 0 10—0 6
2  Хорватія 2 1 0 1 1—4 3
3  Україна 2 1 0 1 2—1 3
4  Косово 2 0 0 2 0—8 0