Наставник Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола скоро перестане бути найбільш високооплачуваним тренером англійської Прем’єр-ліги? Іспанця може обійти його колишній помічник.

Позиція Гвардіоли як найбільш високооплачуваного тренера АПЛ залишається неприступною протягом багатьох років. Наразі 53-річний фахівець отримує близько 20 мільйонів фунтів стерлінгів на рік.

Менеджер Арсеналу Мікеля Артети може обійти Гвардіолу за цим показником. Власники “канонірів” хочуть продовжити контракт із 42-річним тренером, щоб продемонструвати йому свою повну підтримку.

Контракт Артети спливає після сезону 2024/25, тоді як керманич «канонірів» налаштований на багаторічну співпрацю, вважаючи, що формула проєкту, розпочатого 2019 року, ще не вичерпала себе.

Як повідомляє Daily Mail, фінансовий аспект може зіграти ключову роль. Арсенал, за який виступає український захисник Олександр Зінченко, має намір зробити Артеті рекордну пропозицію – понад 20 мільйонів фунтів стерлінгів за сезон.

Для іспанця це більш ніж удвічі перевищить його нинішню зарплату. Хоча тренер і так перебуває на вершині зарплатної шкали, зараз він отримує дев’ять мільйонів за сезон.

На даний момент Артета керував командою з північного Лондона в 231 поєдинку. На його рахунку 140 перемог, 34 нічиї та 57 поразок.