Півзахисник Ювентуса та збірної Італії Ніколо Фаджіолі пояснив, як і чому він почав грати в азартні ігри, і визнав, що втратив «багато грошей».

Півзахисник «Ювентуса» Фаджіолі виступив уперше після закінчення семимісячного бану за азартні ігри.

У квітні 2023 року він припустився помилки, яка призвела до голу Сассуоло у грі проти Ювентуса, і розплакався, коли через кілька хвилин його замінили.

– Коли я розплакався у матчі з Сассуоло, це сталося лише тому, що я залишив свою команду у біді. Я припустився помилки на полі, але найбільша помилка була всередині мене.

– Проблема полягала в тому, що я більше не міг контролювати себе. Азартні ігри поглинули моє життя. Це була одержимість. Жах. Я знаю, що мені пощастило, що люди мого віку потрапляють у драматичніші ситуації і що я не маю права просити співчуття. Але я теж не хочу бути лицеміром.

– Все почалося як гра. Я багато ставив, але не на свою команду та на себе, — продовжив півзахисник.

– Я не хотів порушувати принципи, в які вірю. Я знаю, чи звучить смішно використовувати це слово, але для мене це важливо. Я думав, що грати у футбол і грати в азартні ігри одночасно було непогано, якщо ці дві лінії не перетиналися. Я не нашкодив спорту, не вплинув на результати і не торкнувся права інших.

– Коли чотири або п’ять годин тренувань закінчуються, потрібно чимось себе зайняти. Якщо в тебе немає інших інтересів, то ця прірва приваблює тебе. Мені було нудно. Я знаю, що це звучить дивно, але це так, – сповідався в інтерв’ю La Gazzetta dello Sport Фаджолі.