Головний тренер «Лівого берега» Віталій Первак прокоментував поразку від «Оболоні» (0:1) у першому стиковому матчі за право грати в УПЛ сезону 2024/25.

– Привітаю «Оболонь» з перемогою. Вони заслужили на цю перемогу. Ми рухаємося далі, трагедії з цієї гри не робимо. Чекаємо неділі.

– Яку роль відіграла травма Когута на початку зустрічі?

– Велику роль, але в нас є футболісти, які не потрапляють з тих чи інших причин у стартовий склад – вони виходять і допомагають так само, як і Когут.

– Дуже багато сьогодні фолів від обох команд – практично 40+. Як це прокоментуєте?

– Дуже багато фолів, тому що обидві команди грають у силовий футбол. І, на жаль, ми поступалися в цій боротьбі.

Ми не рахували цифри, це таке, але ми поступилися – сподіваюся, що не набагато, але ми в цій боротьбі поступилися і ми пропустили м’яч зі стандарту. Ми мали забивати – не забили, але пропустили.

– Дуже часто від вас можна було почути претензії щодо підборів. Як оціните цей компонент вашої команди сьогодні?

– Пара наших опорних півзахисників – Дедух і Співаков – не завжди встигали за Морозом і Черненком. Таке в нас є. Ну, нічого, над цим працюємо.

– Дуже відчутна різниця, на ваш погляд, між Першою лігою та УПЛ?

– Різниця одразу відчувається, тому що, наприклад, та сама силова боротьба, підбори ті самі м’яча, як працюють футболісти з м’ячем – воно все відчувається, воно одразу видно неозброєним оком.

– Чи є завдання перед командою вийти в УПЛ? Чи озвучувало його керівництво?

– На початку в нас не було такого завдання, але коли ми вже вийшли в плей-оф – так, під час їжі приходить апетит. Чому б не спробувати? Так що ми будемо битися до останнього.

– Чи підготуєте сюрприз для Валерія Іващенка в неділю?

– Побачимо. Ми ще маємо 3 дня, нам треба відновити команду перш за все, а далі буде, – сказав Первак.