Головний тренер «Вереса» Олег Шандрук прокоментував нічию з «Епіцентром» (1:1) у першому стиковому матчі за право грати в УПЛ сезону 2024/25.

– Якщо ділити на 2 тайми – 1-й тайм сьогоднішня гра і 2-й тайм домашня – то 1-й тайм ми зіграли незадовільно.

– На вашу думку, нічия – закономірний результат?

– Скоріше – так.

– Які причини такого провального 1-го тайму?

– Потрібно ще з хлопцями поспілкуватися, але я завжди кажу, що в таких іграх ключове – це налаштування, психологія. На мою думку особисту, ми в цьому все-таки недопрацювали.

Ми розуміли, що ОК, фізично ми можемо ще бути десь трішки несвіжі, але приблизно в однакових умовах були з «Епіцентром». Чесно скажу: по бажанню «Епіцентр» у 1-му таймі виглядав веселіше.

– За рахунок чого потім вдалося переломити все ж таки гру в 2-му таймі?

– У перерві завжди є можливість внести корективи, поспілкуватися. Думаю, що сьогодні перерва зіграла хорошу роль. І заміни внесли також трішки свіжості. Гайдучик забив чудовий гол, моменти ще створили.

На жаль, сьогодні, ще раз кажу, 1-й тайм незадовільний у нашому виконанні, але ще є друга гра.

– Чи готова була ваша команда до такої високої інтенсивності з боку суперника, зокрема в 1-му таймі? Чи здивував сьогодні вас «Епіцентр»?

– Ні, насправді ми маємо бути готові до інтенсивності. Це перехідні матчі, ми розуміємо, з яким бажанням «Епіцентр» готувався до цієї гри.

І тут як мінімум недооцінки в біговій роботі, в інтенсивності матчу не могло бути. Ми про це говорили, ми розуміли, що як мінімум інтенсивність буде високою від гравців «Епіцентра».

– Тоді, можливо, дався взнаки трішки фізичний стан команди? Адже зовсім нещодавно був матч проти «Металіста 1925».

– Ми цього не виключаємо, але, повторюся, що у нас у 2-му таймі ті гравці, які зіграли 90 хвилин, зовсім по-іншому виглядали в 2-му таймі. Тому я все-таки більше схиляюся до налаштування.

І це, напевно, також моя проблема як тренера – не достукався до хлопців. Тепер я думаю, що все зрозуміло. Гра показала, і хлопці розуміють, що нам потрібно робити в Рівному.

– Чому в стартовому складі ви випустили Мрвальєвича замість Гайдучика? Чи не шкодуєте про це рішення?

– Зараз, напевно, якщо дивитися по грі – то так, Гайдучик виглядав ефективніше і гол забив. Марко ще не в тій фізичній формі. Це моє рішення було.

Напевно, ми сьогодні дійсно десь – я в тому числі як тренер, який приймав це фінальне рішення – з цією ротацією не вгадали.

– Наскільки інформативним був цей поєдинок для вас стосовно матчу-відповіді?

– Звичайно, достатньо інформативний для мене, для тренерського штабу, для гравців. Ще раз повторюся, що сьогодні можу тільки хороші слова на адресу «Епіцентру» сказати.

нас залишається домашня гра. Ми запрошуємо вболівальників, знаємо, що підтримка буде шаленою. Тут уже фінал.

– Як оцінюєте шанси вашої команди в матчі-відповіді?

– Шанси у нас завжди високі. Я це казав, коли ми грали другу частину чемпіонату і зараз у перехідних. Все від нас залежить. Тому готуємося.

Ми зробимо певні висновки, проаналізуємо, поспілкуємося з хлопцями і готуємося на недільний матч, – сказав Шандрук.