Президент УАФ Андрій Шевченко на зустрічі з журналістами прокоментував Конгрес ФІФА та участь України в Євро-2024:

«Що було цікавого на Конгресі ФІФА? Насамперед, був дуже цікавий виступ Арсена Венгера, який надав детальну характеристику молодим футболістам, що найбільше задіяні в усіх чемпіонатах. Ми бачимо, що зараз є тенденція – залучати молодь, давати їй грати. І саме про це він розповідав, було на цю тему багато статистики. І, я думаю, ця тенденція буде тільки підсилюватися.

Хороший приклад – наша національна команда. Якщо я не помиляюся, ми будемо наймолодшою командою на чемпіонаті Європи в Німеччині. Якщо не наймолодшою, то однією з наймолодших. Тому це дуже приємно, що в нас дуже хороша молодь.

Що ще було на конгресі? Було проголосовано, що чемпіонат світу серед жінок пройде в Бразилії. Хоча ми голосували за Німеччину, Нідерланди й Бельгію. Не можу сказати, що це прикро, але хотілося б, щоб ця подія була в Європі. Утім, упевнений, що Бразилія впорається з організацією цього турніру.

Команда УАФ? Наша команда ще не до кінця зібрана, вона ніколи не буде повністю укомплектована, бо за такого штату, понад 200 осіб, завжди будуть нові люди, які будуть приходити, хтось буде випадати. Передусім тому, що перед ними будуть ставити завдання, а люди, які не будуть відповідати, не будуть виконувати ці завдання, – з ними будуть прощатися. Просто так людей ніхто тут тримати не буде. Вони повинні показувати відповідні результати, брати за це відповідальність».