Плей-оф за вихід в УПЛ. Перший матч
29 травня, 15:30. “Арена Лівий Берег” (Київська область)
Пряма трансляція: УПЛ ТБ

“Епіцентр”: останні новини

Колектив із Кам’янця-Подільського своїми виступами заслужив на можливість зіграти у плей-оф за підвищення у класі. “Епіцентр” жодного разу не грав в елітному дивізіоні, тому важливість цього двоматчевого протистояння складно переоцінити. Підопічні Сергія Нагорняка у Першій лізі запам’яталися своїм бажанням грати у сучасний футбол. Футболісти “Епіцентра” намагаються грати за рахунок коротких-середніх передач, швидко доходити до заключної третини поля. Це та команда за якою було цікаво спостерігати.

Серед лідерів команди Нагорняка варто відзначити: 22-річного нападника Данила Кравчука, 22-річного хавбека Сергія Стеня, а також 32-річного капітана Андрія Беженара. Тренерський штаб майже не використовує ротацію у складі, але це не означає, що немає гравців, які здатні підсилити гру з лави запасних. Підопічні Нагорняка якісно використовують вільні зони, тому на це варто звернути увагу їхнім суперникам. В останньому турі проти “Лівого берега” низка гравців через дискваліфікації і пошкодження не грали, але за словами Нагорняка, всі вони будуть готові до протистоянь плей-оф. Попередні три матчі “Епіцентр” не зміг виграти.

Орієнтовний склад “Епіцентра”: Жмурко – Алібеков, Григоращук, Климець, Жмуйда, Ліповуз, Миронюк, Стень, Беженар, С. Кристін, Кравчук

“Верес”: останні новини

Рівненський колектив завершив сезон в УПЛ на тринадцятому місці. Якщо враховувати перше коло, то це ще більш менш пристойний результат. Варто відзначити, що під керівництвом Шандрука “Верес” прогресує. Клуб із Рівного вигравав у прямих конкурентів і це допомогло уникнути прямого вильоту. Під керівництвом Шандрука футболісти “Вереса” грають більше на атаку, намагаються високо пресингувати суперників і швидко доставляти м’яч до заключної третини поля.

Суттєві проблеми у “Вереса” з захистом, але у більшості матчів вдавалося це компенсовувати за рахунок комбінаційного футболу. Відзначимо, що у матчі з “Металістом 1925” до складу повернувся досвідчений голкіпер Богдан Когут, який зіграв надійно і допоміг втримати перемогу. Після останнього туру УПЛ Шандрук сказав, що всі гравці емоційно спустошені, але часу на відпочинок немає. Чи зможуть гості підтвердити статус фаворитів?

Орієнтовний склад “Вереса”: Когут – Морозко, Кучеренко, Вовченко, Сміян – Кучеров, Кухарук – Дахновський, Яго, Шастал – Гайдучик

Останні п’ять матчів “Епіцентру” і “Вересу”

Останні п’ять матчів гостей

25.05. “Металіст 1925” – “Верес” 1:2 (УПЛ)

19.05. Верес – Олександрія 2:2 (УПЛ)

13.05. Зоря – Верес 1:1 (УПЛ)

06.05. Верес – Минай 3:1 (УПЛ)

01.05. Динамо – Верес 3:0 (УПЛ)

Останні п’ять матчів господарів

24.05. “Лівий берег” – “Епіцентр” 2:1

18.05. “Епіцентр” – “Інгулець” 1:3

10.05. “Вікторія” – “Епіцентр” 1:1

04.05. “Епіцентр” – “Полтава” 3:2

28.04. “Маріуполь” – “Епіцентр” 0:1

Факти та цифри

  • “Епіцентр” не виграє три матчі поспіль: дві поразки та нічия;
  • Завершилася гольова серія Данила Кравчука, яка до минулого туру тривала чотири гри – чотири голи;
  • 9-й з 14-ти в УПЛ реалізований пенальті у ворота Богдана Когута (“Верес”);
  • Пропускана серія “Вересу” триває 8 ігор – 13 голів.

Особисті зустрічі

Команди між собою зіграли всього один матчв. В 1/16 фіналу Кубка України “Верес” переграв “Епіцентр” – 3:1. Ця гра відбулася у серпні 2023 року.