Генеральний менеджер “Миная” Мирослав Небесник розказав Тribuna.com, як клуб оцінює роботу головного тренера команди Желько Любеновича.

– Відмінно було б, якби все-таки зберегли місце в елітному дивізіоні. А позитивно — це точно.

– Клуб планує продовжувати співпрацю з тренером?

– В нього ще рік контакту. Ми це передбачили, ще коли укладали договір з Любеновичем — всі розуміли, що завдання буде виконати важко. Желько переконав нас із перших днів роботи, що ми зробили правильно, підписавши з ним контракт на півтора року.

Ну і такий невеличкий інсайд — будемо пробувати ще пролонгувати угоду. Тобто клуб зацікавлений будувати проєкт довкола цього тренера. Але ви розумієте, яка ситуація в Україні та у футболі, зважаючи на останні події, пов’язані з беттінгом й спонсорством. Загадувати наперед не хочеться.

Але в планах є продовжити співпрацю з Желько, бо ми знайшли свого тренера, здається.

– Можливо, через те, що Желько так себе зарекомендував, є клуби які зацікавились в його послугах. До вас вже звертаються з такими запитами?

– Ні, ніхто не звертається. Але ми розуміємо, що таке можливо. Ми не зацікавлені в тому, щоби якусь клітку робити з “Миная”. Навпаки, наше завдання — зробити в клубі таке середовище, в якому люди можуть розвиватися. Це стосується і футболістів, і тренерів, і взагалі всіх працівників. Ми розуміємо, що в цього клубу є стеля якась в плані фінансування і так далі. І хто вже перестрибує планку нашого клубу, тому потрібно розвиватися далі.

Це одне зі завдань, яке має виконувати менеджмент клубу. Наповнювати його бюджет, який на сьогодні наповнюється якраз через трансфери, – сказав Небесник.