Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз розповів, чому його підопічним не вдалося вийти з групи на Євро-2024 U-17 і довелося достроково залишити континентальний форум.

– Звісно, вирушали на Кіпр з амбітними планами, принаймні, завоювання путівки до чвертьфіналу, здавалося, реальністю. Адже володіли необхідною інформацією про суперників із Сербії, Чехії та господарів, не було збоїв і в підготовчому процесі, у моєму розпорядженні були практично всі гравці, яких я хотів бачити в збірній, за винятком 1-2 травмованих.

– Чому ж тоді не вдалося посісти одне з двох прохідних місць?

– Про недооцінку опонентів не може бути й мови. У плані настрою також не було проблем. Можливо, злий жарт із підопічними зіграло їхнє велике бажання виступити якомога краще. І, як часто буває в таких випадках серед юних футболістів, цей тягар відповідальності тиснув і призводив, як до індивідуальних помилок, так і колективних прорахунків. Тому українці й не скористалися можливістю “вистрілити” на Євро, обмежившись третім місцем у групі.

Хоча, переконаний, що за рівнем підготовки підопічні заслуговували більшого. Дуже прикро.

– Ви також очолюєте юнацьку збірну України (U-18), на когось із футболістів, які виступали на Кіпрі, розраховуєте вже найближчим часом?

– Звісно, сподіваюся, що з цієї невдачі будуть зроблені правильні висновки, що дозволить хлопцям й надалі прогресувати, – сказав Мороз.