26 травня в Узбекистані, на головній площі міста Самарканд — Регістані, відбулося жеребкування фінального турніру ЧС-2024 з футзалу за участі збірної України.

Фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу 2024 року в період із 14 вересня до 6 жовтня відбудеться в трьох містах Узбекистану — Андижані, Бухарі й Ташкенті.

Під час жеребкування 24 команди згідно з рейтингом ФІФА для футзальних збірних поділили на шість груп по чотири учасники. У плей-оф вийдуть по дві найкращі команди з кожного квартету й чотири найкращі команди, які посіли треті місця. Після цього відбудуться поєдинки 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, 1/2 фіналу, матч за 3-тє місце та фінал.

Збірна України потрапила до групи С, де зустрінеться з командами Аргентини, Афганістану й Анголи. Також визначився календар синьо-жовтих у фінальному турнірі.

Результати жеребкування в коментарі для прес-служби Асоціації футзалу України оцінив головний тренер збірної України Олександр Косенко:

«Будемо готуватися до кожної збірної. Усі команди, які потрапили на чемпіонат світу, мають свої сильні сторони. Тому будемо готуватися до кожного суперника, не можна когось ставити вище або нижче. Це чемпіонат світу, тому готуємося, сприймаємо жереб таким, яким він є».