Якщо не станеться нічого несподіваного, Челсі незабаром оголосить ім’я нового тренера.

Після закінчення сезону 2023/24 лондонський клуб розлучився з Маурісіо Почеттіно. Функціонери Челсі негайно приступили до пошуку наступника. Однією з вимог був молодий вік майбутнього тренера.

Таким чином, група кандидатів стала відносно вузькою. Останніми днями список звузився до чотирьох конкретних імен – Енцо Марескі, Томаса Франка, Кірана Маккенни і Роберто Де Дзербі.

Однак тепер низка журналістів і ЗМІ, зокрема Sky Sports, повідомили, що вибір припав на Мареску. Італієць відповідає за результати Лестера з 2023 року. Нещодавно йому вдалося виграти Чемпіоншип і вийти в АПЛ.

44-річний Мареска ніколи не працював на вищому рівні ні у себе на батьківщині, ні в Англії. У його послужному списку також фігурують Парма (Серія B), а також він був асистентом тренера в Севільї, Вест Гемі та Манчестер Сіті.

За словами Фабріціо Романо, Челсі допрацьовує остаточні деталі угоди. Очікується, що Лестер отримає за свого тренера компенсацію в розмірі 10 мільйонів євро. За останньою інформацією, Мареска підпише довгостроковий контракт.

За Челсі виступає український вінгер Михайло Мудрик.