Головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко прокоментував поразку від “Олександрії” (0:3) у 30-му турі УПЛ.

– Програвати завжди прикро, але дякую вболівальникам, які прийшли нас підтримати. Я хлопцям сказав, що ще нічого не втрачено. «Кривбас» обіграв «Минай» та подарував нам шанс поборотися за УПЛ.

По перших хвилинах – так, як ми й хотіли, багато цікавих моментів було. Наразі переглядали, коментувати суддів не хочеться, але ці дії змушують щось говорити. Багато хто каже, що рука була за рахунку 0:0. Потрібно подивитися, але всі фахівці дзвонили і казали, що рука була.

Те, що ми пропустили перший необов’язковий гол, – це суто помилка нашого гравця. По суті, 4 десь удари, 3 м’ячі – це футбол, буває. Так, у «Олександрії» кваліфіковані футболісти, і у збірних пограли, гарна команда, але ми ні в чому не поступалися. Так, рахунок прикру, але за грою, за динамікою, по самовіддачі ми не поступалися супернику.

– Для вас ще триває боротьба. За рахунок чого «Оболонь» має зберегти прописку до УПЛ?

– По-перше, це жадоба до перемоги. В УПЛ завжди цікавіше грати, хлопці це відчули. Ми всі хочемо зберегти прописку до УПЛ. Тому, я думаю, за рахунок натхнення, бажання зараз такі моменти мають впливати на нас, щоби залишити собі прописку в Прем’єр-лізі.

– Попереду у вас матч із «Лівим берегом». Оцініть рівень суперника. Ви з ним уже зустрічалися на зборах, тоді “Оболонь” програла 0:3.

– Так, це були збори, підготовка була, але зараз серйозна гра, і треба серйозно підготуватися. Сьогоднішня гра – це історія. Треба проаналізувати та зосередитись на грі з «Лівим берегом», все зробити для того, щоб правильно підготуватися, виконати свій план на гру та стратегічно залишити прописку в УПЛ, – сказав Іващенко.