*Генштаб ВСУ: найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Одночасно, зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України

▪️На Слобожанському напрямку ворог зосереджує увагу на перегрупуванні підрозділів, поповненні запасів боєприпасів, пального, утриманні раніше зайнятих позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України у напрямку державного кордону.

▪️На Ізюмському напрямку ворог підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу та 29-ї, 35-ї, 36-ї армій 68-го армійського корпусу східного військового округу та повітряно-десантних військ основні зусилля зосереджує на підготовці до продовження наступу на напрямках Сулигівка – Нова Дмитрівка та Сулигівка – Курулька.

▪️З метою недопущення просування підрозділів Збройних Сил України зосередив на території російської федерації у Білгородській області до девʼятнадцяти батальйонних тактичних груп. Триває перекидання особового складу та військової техніки на доукомплектування підрозділів, що зазнали значних втрат на території України.

▪️На Донецькому напрямку противник за підтримки авіації та артилерії основні зусилля зосередив на спробі взяття від контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до продовження наступальних дій в напрямках на населені пункти Сіверськ, Словʼянськ, Лисичанськ та Авдіївку. Наростив вогневий вплив, намагається прорвати оборону наших військ.

▪️На Таврійському напрямку ворог проводить демонстративні дії з метою сковування українських військ, вдосконалює систему логістичного забезпечення.

▪️На Південнобузькому напрямку ворог зосередився на обстрілах позицій підрозділів наших військ із застосуванням наявних засобів артилерії, у тому числі реактивних систем залпового вогню.

▪️На тимчасово захопленій території Запорізької області відмічено випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за умови участі останніх в урочистих заходах з нагоди дня перемоги.

▪️На території тимчасово окупованої АР Крим ворог здійснював активну підготовку для проведення урочистих парадів.

▪️За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено 10 повітряних цілей російських окупантів, серед яких 6 безпілотних літальних апаратів типу “Орлан-10”, один БпЛА типу “Форпост” та 3 крилаті ракети.

▪️На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу успішно відбито 6 атак ворога, знищено 20 танків, 1 артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, 1 спеціальний броньований автомобіль та 5 одиниць автомобільної техніки противника.